Bani pentru gropile Carașului

286

Consiliul Județean Caraș-Severin va repara drumurile din județ, dispunând în acest sens de aproape 11 milioane de lei, mai precis, 10.797.000 de lei, bani proveniți din sume defalcate din TVA. Potrivit președintelui Silviu Hurduzeu, în cadrul unei declarații făcută miercuri, în timpul unei ședințe extraordinare a CJ, vor fi realizate lucrări de întreținere și reparație pe drumurile județene. Consilierii județeni, reuniți în ședință extraordinară, au aprobat astăzi programul lucrărilor și sectoarele de drum pe care se va interveni.

hurduzeu

„Suma de 10.797.000 lei a fost împărțită de către colegii de la Direcția de Drumuri Județene pe capitole: este vorba despre activitate de iarnă, puțin mai mult de o treime și două treimi activitate de vară. Aici este vorba de lucrări de întreținere periodică, covoare asfaltice în intravilan și o a doua componentă, întreținere curentă de drumuri județene, tot ceea ce înseamnă reprofilări, întreținere de timp de vară, întreținere rigole. Pe lângă această sumă mai sunt la Direcția de Drumuri Județene trei milioane de lei, bani veniți la sfârșitul anului trecut pe calamități, și aproape opt milioane lei pentru ranforsări drumuri intravilane. Deci, începând de astăzi pentru acești bani se vor începe procedurile pentru a se interveni pe drumurile județene din Caraș-Severin. Am încercat din acești bani să intervenim pe toate drumurile pe care sunt probleme în acest moment în Caraș-Severin și evident că nu sunt puține drumuri județene cu probleme”, a precizat președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.

Proiectul de hotărâre prevede alocarea aaproape patru milioane de lei pentru activitatea de iarnă efectuată de către societățile comerciale, conform licitațiilor și contractelor în derulare. Aproape cinci milioane de lei vor fi folosiți pentru întreținerea covoarelor asfaltice din intravilanul localităților Cărbunari, Ciclova Română, Copăcele, Ezeriș, Gîrnic, Plugova, Ramna, Sacu, Șopotu Nou, Fizeș, Lăpușnicu Mare, Dognecea. Alte peste două milioane de lei vor merge către lucrări de plombare, întreținere acostamente, curățare șanțuri și rigole.

cj-caras-1

LĂSAȚI UN MESAJ