Guvernul nu mai are bani pentru tichetele de vacanță. Ce decizie va lua

82

Guvernul va discuta, în ședința de vineri, un proiect de OUG privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru prorogarea unor termene, surse guvernamentale spunând pentru stiripesurse.ro că este vorba despre cuantumul voucherelor de vacanță.

Potrivit surselor citate, Guvernul intenționează să stabilească menținerea până la 1 ianuarie 2021 a valorii de 1.450 de lei a indemnizației de vacanță acordate anual, sub formă de vouchere, pentru un salariat.

Explicația guvernanților este că în contextul majorărilor salariilor și pensiilor, bugetul de stat nu mai poate susține și majorarea cuantumului voucherelor de vacanță.

Potrivit legii, voucherele de vacanță sunt „bilete de valoare care se acordă angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern”, nivelul maxim al sumei care poate fi acordată unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanță este de 6 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată.

Guvernul intenționează să amâne intrarea în vigoare a acestei prevederi pentru 1 ianuarie 2021.

De asemenea, tot pentru 1 ianuarie 2021 se va amâna și o altă prevedere legală care spune: „Începând cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizație de vacanță. Modalitatea de acordare se stabilește prin hotărâre a Guvernului. Valoarea anuală a indemnizației de vacanță este la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic”.

sursa – stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ