Gunoiul le va aduce câștiguri bănățenilor! Ce trebuie să facă pentru a fi remunerați!

312

Folosindu-se de modelul administrației locale din Oradea, Primarul Ioan Popa vrea să inițieze o hotărâre prin care să dea înapoi asociațiilor 10% din valoarea gunoiului colectat selectiv în Reșița.

”Această cointeresare a funcționat și funcționează foarte bine la Oradea. Acest demers poate cuantifica cât se adună de la fiecare locatar și li se returnează o parte din sumă”, a spus primarul Popa.

Privind colectarea selectivă la Reșița, care încă este la început de drum și nu se desfășoară tocmai conform normelor, iar operatorul Brantner doar se preface că ridică selectiv gunoiul reșițenilor, Popa afirmă că din punctul lui de vedere colectarea selectivă a deșeurilor este peste așteptări. Vestea bună este că în câteva luni se va schimba și operatorul de gunoi, o nouă firmă câștigând licitația.

Un alt demers pe care vrea să îl facă municipalitatea în privința îmbunătățirii colectării selective a gunoaielor din Reșița se referă la modernizarea, din resurse proprii, a punctelor de colectare de pe raza municipiului. Astfel că, reșițenii vor folosi cartela de acces să-și poată arunca gunoiul în tomberoane.

”Locurile de colectare selectivă închise cu cartelă, cu acces. Atunci ne va fi mult mai simplu să urmărim gestiunea lor. Oamenii știu că depun gunoaiele într-o zonă, nu intră persoane dintr-o altă zonă, pe de-o parte, nu intră să depună gunoie cineva dintr-o altă zonă pentru că există și problema asta. Atâta timp cât vom avea îngrădită zona și cartele, atunci lucrurile vor fi mult mai simple”, a mai spus Ioan Popa.

În urma derogării de către Ministerul Mediului a termenului de plată a taxei impuse de UE pe tona de gunoi, Reșița ia o gură de oxigen în acest sens, taxa fiind astfel redusă de la 189 de lei la 109 lei/tonă gunoi.

 

1 COMENTARIU

  1. Aceasta masura este deja implementata cu succes in mai multe orase din tara. Reducerea cantitatii de deseuri ajunse la groapa de gunoi scade semnificativ pretul platit firmelor de salubrizare pentru ridicarea gunoiului. Oamenii sunt motivati sa colecteze selectiv: plasticul, hartia si sticla, in tomberoane de culori specifice fiecarui deseu. Noi folosim genul acesta de pubele: http://www.cosuri-pubele.ro/containere-deseuri-selective-1100l.html. Sunt destul de incapatoare pentru o cantitate mare de resturi.

LĂSAȚI UN MESAJ