Săptămâna decisivă pentru viitorul lui ACS Poli! Reeșalonare rezolvată, se așteaptă votul CL

304

Înfrângerea categorică de la Giurgiu a adâncit și mai tare criza de la ACS Poli. Sătui de promisiuni neonorate, jucătorii așteaptă clarificarea situației în această săptămână; în caz contrar: ”nu știu dacă Timișoara poate să facă față Ligii 1”.

Cu restanțe salariale de 5 luni, ACS Poli a părut o victimă sigură în deplasarea cu Astra. Determinarea cerută de antrenorul Ionuț Popa nu s-a văzut pe teren și violeții au capotat la scor de neprezentare, 0-3, după o evoluție suspect de slabă a multora dintre jucători.

”Problemele financiare sunt cunoscute, le știe toată țara. Atât primarul orașului, cât și conducătorii echipei încearcă să găsească soluții. Dacă nu le vor găsi săptămâna asta, nu știu dacă Timișoara poate să facă față Ligii 1. Asta e părerea mea, nu poți ține la infinit jucători neplătiți. Eu și primarul le cerem jucătorilor răbdare, că vor veni banii, dar nu pot să îi țin mereu cu acest argument. Dacă nu sunt bani, nu poți să ții echipa în Liga 1, nu ai cum. Săptămâna trecută a fost o răbufnire a jucătorilor. Toți sunt cu familii, au datorii pe la bănci și e foarte greu”, a recunoscut antrenorul poliștilor.

Clubul așteaptă un răspuns favorabil din partea ANAF-ului cu privire la reeșalonarea datoriilor. Doar în acest caz Primăria ar putea să sprijine financiar gruparea. Celălalt acționar al ACS-ului, Consiliul Județean Timiș, și-a anunțat deja rezerva de a sprijini clubul… Dacă finanțarea de la Primărie nu se va concretiza în aceste zile Poli mai poate spera doar la o minune pentru salvarea de la faliment.

Și așa înglodată în datorii, gruparea de pe Dan Păltinișanu a făcut mutări interesante în această vară uitând de factorul economic. Luați de val de promisiunile aplicării noii ordonanțe de urgență, șefii clubului au semnat contracte pe bandă rulantă peste plafonul obișnuit, adică peste 5.000 de euro lunar noilor veniți. Iar cum finanțarea de la Primărie întârzie datoriile mai vechi și mai noi se adună zi după zi și nemulțumirea jucătorilor crește…

UPDATE

În sfârșit vin și ceva vești bune pentru club. Mult așteptatul certificat fiscal imaculat a fost emis de Administrația Financiară și, ca atare, Primăria poate trece la infuzia de capital către clubul de Liga I. Anunțul a fost făcut de puține minute de primarul Nicoale Robu într-o postare pe propria pagină.

ANAF Timis ne-a comunicat ca s-a aprobat esalonarea pe 3 ani a datoriilor catre stat ale clubului Poli si, drept consecinta, emiterea certificatului fiscal pe zero! Joi, 03.08.2017, voi supune la vot in Consiliul Local alocarea de bani pentru Poli de la bugetul local, fiind intrunite, acum, conditiile legale pentru acest demers. Hai Poli! Nu ne lasam” anunță Robu.

Conform propriei declarații, primarul vrea să sprijine activitatea sportivă a clubului cu 1,5 milioane de euro pe an, iar pentru asta are nevoie de votul Consiliului Local. Ședința de joi a CL-ului devin astfel hotărâtoare în acest sens, iar în cazul unui vot favorabil fondurile pot ajunge rapid în conturile clubului. Ar reprezenta prima tranșă de bani publici după exact doi ani.

1 COMENTARIU

  1. Cum se explica ca „EL primaro” se grabeste sa finanteze cu bani publici un club privat de fotbal. Din banii tuturor timisorenilor este finantata incompetenta….De ce nu sunt finantate toate cluburile de fotbal din banii publici? Cum isi permite „EL primaro” sa declare ca va sprijinii doar un singur club?? Ce are mai special acest club face de altele de pe raza municipiului? Folosesc toti aceeasi marca de vopsea?

LĂSAȚI UN MESAJ