Gunoaiele tronează în zonele centrale ale Timișoarei. Foto

157

Pe lângă faptul că ne înconjoară ambrozia, pe câmpuri şi prin grădini, nu mai putem respira nici din cauza gunoaielor de la colţurile de stradă. Și nu e vorba despre gunoaie adunate cu ocazia curățeniei de toamnă, ci de tot felul de obiecte ce îi sunt omului de prisos prin gospodărie.

Pe aleea din spatele blocului cu nr. 20, de pe strada Circumvalaţiunii, gunoaiele tronează. Tot acolo, un şanţ lung de câţiva metri şi cu o adâncime considerabilă, a fost lăsat descoperit de lucrătorii de la termoficare, care au schimbat ţevile în urmă cu o lună, însă au uitat să îl astupe, iar acum reprezintă un real pericol pentru trecători. În plus, atât în spatele şantului respectiv, cât şi peste alee, în spatele centrului comercial din zonă, sunt depozitate sau aruncate gunoaie şi mizerii, care se pare că nu deranjează pe nimeni, nici pe cei de la asociaţiile de propietari, nici pe Poliţia Locală sau pe cei care au sarcina de a colecta gunoiul.

Se pare că în Timișoara astfel de probleme nu deranjează pe nimeni. Lipsa de bun simț a celor care aruncă la întâmplare gunoaiele rămâne nepedepsită de autorități, acesta fiind probabil și motivul pentru care orașul devine tot mai sufocat de maldărele de deșeuri, aruncate ici-colo.

LĂSAȚI UN MESAJ