Au călcat peste cadavre, la propriu! Mai mulți bănățeni trec prin clipe de coșmar

778

Cimitirul din Câlnic, fost sat – actualmente cartier al Reșiței, a fost vandalizat de persoane necunoscute. Deocamdată – fiindcă sătenii știu că necazul le vine de la o comunitate de rromi aciuați în marginea satului.

Fapta i-a supărat foarte rău pe săteni fiindcă oamenii îşi au aici înmormântaţi apropiaţii. Aproape 20 de cruci din marmură și ciment au fost dislocate cu lovituri de picioare de la locul lor. Monumentele funerare s-au prăvălit la pământ și aproape toate s-au spart. Costul unei asemenea cruci ajunge la la 4000 de lei.

Oamenii spun că această faptă au făcut-o nişte persoane lipsite de raţionament. Au fost vandalizate vreo 20 morminte, la unele au fost scoase gardurile de împrejmuire, la altele au fost scoase și furate crucile de metal, iar cele de lemn au fost rupte.

Oamenii spun că acest lucru s-a petrecut astă noapte iar făptașii sunt membrii comunității de rromi care s-au aciuat de câțiva ani în capătul satului. Aceștia rup gardul cimitirului ca să poată să își bage caii și porcii la păscut în cimitir sau fură plasă și stâlpii metalici.

Sătenii din Câlnic spun că viața lor este un adevărat calvar din cauza țiganilor care le intră în case și în curți, fură tot ce apucă de pe unde pot și sunt foarte agresivi. Majoritatea nu au acte de domiciliu, caii lor nu au microcipuri și ignoră orice prevedere legală, ei nu respectă nimic. Nici legile scrise – legile țării și nici legile nescrise ale comunității și bunei vecinătăți.

Poliţia cercetează infracţiunea, dar deocamdată făptaşii nu au fost descoperiţi. Aceștia riscă chiar și închisoarea pentru furt și profanarea mormintelor.

sursă: infocs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ