Grindina a făcut ravagii în Banatul Montan VIDEO

578
Fenomen meteo extrem în Anina. O ploaie cu gheață a făcut ravagii în micul oraș montan din Caraș Severin. Curțile oamenilor și șoselele s-au umplut de gheață. Vremea s-a schimbat brusc în câteva ore,  deși suntem în mai, atmosfera a devenit hibernală. Gheața a acoperit acoperişurile caselor şi toate drumurile din oraş după o ploaie teribilă, care părea că nu se mai oprește.
Totul a început luni seara şi a ținut 15 minute, suficient cât să înghețe toate străzile din Anina. Și în restul județului a fost semnalată o furtună teribilă, zona aflându-se, ieri seara, sub cod galben.

Doar la Anina și în împrejurimi însă a căzut și gheață. Potrivit localnicilor, bucățile de gheață au avut dimensiunea ouălor de porumbel. Acestea au făcut ravagii în gridini și zonele agricole, distrugând grav culturile.

De altfel, următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de o vreme cu alternanţe termice, precum şi de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 25 mai – 7 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ