Fațadele din Piața Victoriei, tot degradate! Ce face Primăria Timișoara în Unirii

79

Fațadele din Piața Victoriei mai au mult până vor reveni la frumusețea de altă dată. Dacă pe partea de nord au apărut schele pe aproape toate clădirile, pe latura sudică încă se admiră… degradarea. Autoritățile sunt dezamăgite de proprietarii care tărăgănează procesul de începere a lucrărilor de reabilitare și dau amenzi peste amenzi.

Însă schelele nu au apărut încă. Unii dintre prorietari au promis că în acest an vor depune documentația necesară pentru a primi aviz de începere a restaurării, însă, cel mai probabil, până la finalul lui 2020 nu vom vedea fațade refăcute. Între timp, administrația orașului se pregătește să pună în valoare clădirile istorice din Piața Unirii, cele mai multe fiind deja reabilitate.

”O să aprobăm bani de a bugetul local pentru iluminatul arhitectural al clădirilor din Piața Unirii. Acei proprietari au cheltuit și au reabilitat. Ca și răsplată pentru ei, pentru că au înțeles să își facă datoria, pe bani de a bugetul local o să iluminăm arhitectural și astfel, Piața Unirii va fi și mai frumoasă noaptea, decât până acum. Și în Piața Victoriei, când vor fi gata lucrările pe latura nordică, vom face și acolo iluminat arhitectural”, au transmis autoritățile locale.

În ceea ce privește clădirile din Piața Victoriei, de pe latura sudică, edilii ateaptă un nou raport de la Poliția Locală și apoi vor lua măsuri. Primăria Veche, din Piața Libertății, are deja proiect de reabilitare, însă lucrările întârzie să înceapă. Fațada clădirii de pe Vasile Alecsandri este aproape gata. Acest imobil este al primăriei și a stat mulți ani într-o stare avansată de degradare.

LĂSAȚI UN MESAJ