Grindeanu face vizite inopinate în județ. Sunt vizate în special drumurile în construcție sau reparație-VIDEO

346

Președintele CJT, Sorin Grindeanu, a decis în cursul zilei de 15 septembrie să facă vizite inopinate în județ. Împreună cu echipa, a vizitat mai multe porțiuni din județul Timiș, care se află în lucru. Principalele obiective vizate, unde se lucrează la drumuri, au fost Sânmihai, Sânandrei, Săcălaz și Dudeștii Noi.

Primarul din Sânandrei, Claudiu Florin, la inițiativa președintelui CJT vrea să predea drumul care face legătura din Calea Aradului, Timișoara și până în comuna Sânandrei, pentru a putea fi reabilitat și asfaltat de către conducerea CJT.

Proiectul complet al drumului vizează conexiunea între Calea Aradului și Șag. Cureaua de drum are ca scop fluidizarea traficului și accesul rapid prin comunele județului.

Comuna Sânandrei, cu ajutorul AQUATIM, primește o sumă de 7 milioane de euro, în vederea proiectării și executării lucrării de canalizare. Proiectul include totodată și apa potabilă necesară cetățenilor, care vine din Timișoara. Canalizarea se întinde pe o porțiune de 32 de kilometri, porțiune care acoperă toate străzile comunei.

Porțiunea de drum inagurată în luna martie, de lângă calea ferată care trece prin comună, a fost asfaltată, însă nu complet. O porțiune de drum a fost acoperită cu pietriș, nu cu asfalt, în dreptul căii ferate. ”Bucata aceasta de drum a fost inaugurată în primăvară și duce până la Dudeștii Noi și Becicherec. Eu sunt de părere că mai bine nu tăiam panglica în asemenea condiții. Vreau să facem lucrurile cu cap și coadă. Banii necesari sunt, la fel și aprobarea, care trebuie să ajungă anul acesta. Este penibil să avem drum bun și doar o porțiune neasfaltată, cu piatră”, declară Sorin Grindeanu.

vizita-grindeanu-2

Între Săcălaz și Sânmihai, lucrările pentru refacerea drumului carosabil sunt în plină desfășurare. Termenul de execuție al porțiunii de 2,5 km este sfârșitul lunii noiembrie. „La ultima discuție pe care am avut-o cu toți constructorii, firma care se ocupă de acest tronson și-a luat un anagajament. Firma susține că ar termina înainte de termenul limită”, declară Sorin Grindeanu, președintele CJT.

Porțiunea care se află în lucru a beneficiat deja de primul strat de asfalt, urmând stratul de uzură. În acest loc partea dificilă de refacere a drumului va fi la podul existent. Aici este necesară o umplutură consistentă de material, pentru a aduce totul la același nivel. În săptămânile ce urmează, reabilitarea podului va fi cel mai greu lucru de îndeplinit. Mai mult decât atât, atunci când se va lucra la umplutura necesară pentru pod, traficul va fi închis pe această porțiune. Data închiderii traficului va fi anunțată.

”Pentru finalizarea proiectului complet trebuie să preluăm anumite drumuri comunale, astfel încât finalul să fie următorul: din Calea Aradului, până la Șag, să fie un singur drum, cu trafic ușor”, adaugă Sorin Grindeanu. Estimarea termenului limită pentru acest proiect nu a putut fi dată, deoarece preluarea anumitor porțiuni de drum nu ține doar de CJT. Aici este nevoie și de anumite hotărâri de consiliu local.

LĂSAȚI UN MESAJ