Grindeanu… calea liniştii! Cum se vede nouă nominalizare a PSD pentru funcţia de premier în presă internaţională.

1017

Marile agenţii de presă anunţă decizia PSD de a-l nominaliza pe Sorin Grindeanu pentru funcţia de premier, notând că social-democraţii aleg astfel să evite o criză politică.

PSD, partidul care a câştigat alegerile legislative din urmă cu două săptămâni, a propus un politician veteran de stânga pentru funcţia de premier, scrie Reuters.

Agenţia internaţională de ştiri afirmă că Sorin Grindeanu va obţine, probabil, cu uşurinţă, aprobarea preşedintelui. Grindeanu “este o propunere greu de refuzat”, a declarat profesorul de ştiinţe politice de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Sergiu Miscoiu, citat de Reuters.

„Este un stâlp regional al PSD, fost viceprimar, fost ministru, tânăr. Îndeplineşte criteriile”, a adăugat el.

“Victoria clară a PSD în alegeri a alimentat incertitudinea privind capacitatea României de a-şi menţine deficitul bugetar sub plafonul de 3% din Produsul Intern Brut, deoarece programul sau de guvernare include planuri ambiţioase de cheltuieli”, avertizează agenţia internaţională.

Şi AFP anunţă că PSD a ales un nou premier miercuri, “calea liniştii”, evitând o criză.

Jurnaliştii francezi amintesc că şeful statului a refuzat marţi, fără să ofere motiv, nominalizarea lui Sevil Shhaideh în funcţia de premier, ceea ce i-a “înfuriat” pe social-democraţi.

ASSOCIATED PRESS notează că partidul majoritar în Parlament a propus un politician regional pentru funcţia de premier. AP afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să implementeze în ţară obiective precum “mai mulţi bani în buzunarele românilor, libertatea de a gândi, de a speră, de a avea un sistem medical bun”.

Decizia PSD este anunţată şi de Sputnik News, care însă nu comentează.

LĂSAȚI UN MESAJ