Grevă la Agenţiile pentru Protecţia Mediului. Activitate întreruptă temporar în Timiş şi Arad

168

Angajaţii Agenției pentru Protecția Mediului Timiș şi ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş au întrerupt lucrul.

Oamenii se declară solidari cu colegii din cadrul Agențiile de Protecția Mediului din țară și au susținerea Federației Sindicatelor Unite din Mediu. Sindicaliştii timişoreni spun că salariile sunt la un nivel nepermis de mic. Astfel, un referent de specialitate, ajunge să încaseze doar 1162 de lei. mai mult, salariul maxim din instituţie, în care sunt cuprinse toate sporurile şi titlul de doctor, poate ajunge la numai 3.100 de lei.

Şi angajaţii Agenției de Protecția Mediului Arad sunt astăzi, două ore în grevă. Ei sunt nemulţumiţi de dezinteresul guvernanților față de salarizarea personalului din domeniu. Angajaţii APM susțin că, în prezent, sunt remunerați conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar, iar salariile lor nu au fost modificate din anul 2009.

Angajaţii de la mai multe agenţii din ţară au întrerut astăzi lucrul între orele 10:00 şi 12:00. Sindicaliștii din domeniul protecției mediului avertizează că, dacă problemele nu le vor fi rezolvate, sunt decişi să declanşeze conflictul colectiv de muncă întrerupând activitatea pe timp nelimitat.

LĂSAȚI UN MESAJ