Grevă în toate spitalele din țară. Și angajații Spitalului Județean din Timișoara protestează, luni dimineață

202

Sindicaliștii din cadrul Federației Sanitas au anunțat că au strâns peste 50.000 de semnături pentru a organiza o grevă în spitalele din România. În această dimineață, între orele 9 și 11, angajații din sistemul sanitar vor protesta și numai o treime dintre aceștia vor asigura urgențele.

Cu puțin timp înainte de ora 09.00, angajații Spitalului Județean de Urgență din Timișoara au ieșit și ei la proteste în fața unității medicale.

Totodată, pe 11 mai este anunțată o generală în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

„Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas din România, reunit astăzi, 4 mai 2018, în şedinţă extraordinară, a analizat rezultatele dialogului din această săptămână cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi a mandatat Biroul Operativ să negocieze cu factorii de decizie soluţiile propuse pentru depăşirea crizei din sistemul de sănătate şi asistenţă socială. În acelaşi timp, au fost analizate listele de semnături pentru grevă, strânse de organizaţiile judeţene Sanitas, Consiliul Naţional constatând că sunt peste 50.000 de semnături, ceea ce înseamnă că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru declanşarea grevei în cele două sectoare de activitate”, precizează sindicaliştii. într-un comunicat de presă.

Astfel, o grevă de avertisment va avea loc luni, 7 mai, între orele 9 și 11, iar pe 11 mai avea loc o grevă generală în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

Reprezentanții Sanitas spun că, pe durata protestului, o treime dintre angajați își vor continua activitatea dar timpul de așteptare în spitale va crește pentru pacienții care nu reprezintă urgențe.

„Vom asigura toate urgenţele şi nu ne dorim ca pacienţii să fie afectaţi, însă cei care nu sunt urgenţe vor aştepta mai mult”, a precizat, pentru Agerpres.ro, Iulian Pope, prim-vicepreşedinte Sanitas.

Sindicaliștii speră ca solicitările lor să fie rezolvate în urma discuțiilor care vor avea marți la Guvern. Reprezentanții Federației Sanitas vor modificarea Legii salarizării pentru a fi eliminat plafonul de 30 la sută pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.