Facilităţi pentru ANTREPRENORI: la fiecare 3 ani de activitate, un spor de vechime de câte 1 an

170

Un proiect de lege depus recent la Parlament prevede completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice cu un nou articol, potrivit căruia, persoanele care au desfășurat activitate: antreprenorială (inclusiv profesii liberale), persoană fizică autorizată, micro-întreprindere, întrerpindere individuală, asociație familială) minimum 3 ani, le este acordată vechime în muncă de cel puțin un an.

În motivaţia de susţinere a proiectului autorul arată că, acestor persoane nu le este recunoscută nicio contribuție fizică, financiară sau intelectuală, în schimb, sunt diferite acte normative care, protejează unii angajaţi sub aspectul criteriului vechimii în muncă.

Un alt argument invocat, este că la nivelul Parlamentului European există deja propuneri în acest sens, ”în așa fel încât antreprenorilor să li se recunoască activitatea depusă, în condițiile în care cotizează la sistemul de asigurări sociale de două ori, o dată în calitate de angajatori și a doua oară prin contribuția aferentă angajatului”. Când se vor gândi iniţiatorii proiectelor de acte normative şi la facilităţi pentru cumpărători?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.