Granițele, tot mai forțate de migranți

25

Nu e zi fără ca granițele cu Ungaria să fie forțate de migranți. Ultimele două grupuri, din Nepal, Afganistan, Egip sau Siria, au fost prinse la vămile Nădlac II și Turnu.

La Nădlac II, polițiștii au oprit un grup de cinci persoane din Nepal, care a prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie în care erau aplicate vize de călătorie Schengen false.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat faptul că vizele aplicate în documentele de călătorie prezentate de cei cinci pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbații au declarat că au procurat vizele de la o persoană necunoscută din Bucureşti, în schimbul sumei de 3.000 de lei pentru fiecare document și intenționau să ajungă în vestul Europei.

La Turnu, polițiștii au prins 4 cetățeni din Afganistan și alţi şapte cetățeni străini, proveniţi din Egipt, Siria și Maroc.

În data de 17.02.2020, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au depistat pe direcţia localităţii Variaşu Mic, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră, patru persoane ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei.

Cei patru cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din patru cetăţeni din Afganistan, trei bărbaţi și un minor. Adulții au vârste cuprinse între 19 şi 24 ani, iar minorul are 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ