”Ghilotina” continuă! Operatorii au nou termen pentru îngroparea cablurilor din centru

78

Autoritățile locale sunt decise să scape total de cablurile de pe stâlpii și clădirile din Timișoara. În atenția lor este acum zona centrului istoric. Toate societățile care au fire aici au un nou termen pentru a le trece în subteran, altfel, angajații primăriei le vor tăia.

”Informăm public operatorii de reţele de comunicaţii că termenul limită până la care trebuie trecute în subteran cablurile de telecomunicaţii din zona centrală a Timişoarei este 15 mai 2019. Atragem atenţia asupra faptului că, dacă transferul din aerian în subteran nu va fi efectuat până la termenul limită de 15 mai 2019, după această dată, cablurile rămase pe stâlpi vor fi tăiate. Îi rugăm pe cetăţenii, instituţiile publice şi societăţile comerciale din zona centrală, care au probleme cu transmisiile de voce/date, să se adreseze direct firmelor cu care au contracte în derulare, deoarece toţi operatorii au fost avertizaţi în mod repetat asupra obligativităţii trecerii cablurilor în subteran”, este avertismentul Primăriei Timișoara.

Oeprațiunea ”ghilotina” se va extinde în toată zona centrală, atât în centrul istoric, cât și pe marile bulevarde din preajmă. Se va acţiona pe o rază de la bulevardul Vasile Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, cablurile au fost trecute în subteran deja, demersul fiind realizat în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene.

În această zonă mai sunt de preluat în subteran cabluri în Piaţa Ţarcului şi pe străzile Paul Chinezu, George Coşbuc şi Matei Corvin, unde se va acţiona în această perioadă. Vor urma străzile M. Eminescu, bd. CD Loga, străzi din zona Michelangelo-Pârvan. După finalizarea trecerii în subteran în zona centrală, se va intra în cartiere.

LĂSAȚI UN MESAJ