Gerul golește piețele de comercianți, dar și de clienți. În Piața 700, marfa e protejată de frig cu pături

144

Bate vântul prin Piaţa 700, atât la propriu, cât şi la figurat. De codul galben de vreme rea în care se află şi zona Banatului, sunt afectate și piețele din Timișoara care se află în aer liber.

Mai mult de jumătate dintre comercianții de la Piața 700 nu au ajuns astăzi la servici. Câteva tarabe, pe care le numeri pe degete, mai sunt expuse clienţilor, iar marfa este acoperită cu destule pături groase sau prelate pentru a fi protejată de temperaturile foarte scăzute. Câţiva pieţari care au avut curajul să vină, totuși, la lucru, s-au echipat ca de iarnă grea şi se mai plimbă, pe ici, pe colo pentru a rezista frigului. Oamenii spun că au avut, totuși, câțiva clienţi pe parcursul zilei, în ciuda vremii.

Unul dintre comercianţi are pe tarabă doar spanac, varză, ceapă şi încă alte două, trei produse. Dacă înainte de valul viscolului, pe vreme acceptabilă, tarabele erau pline cu marfă expusă, acum, comercianții au afișat puțină marfă la vedere, întrucât riscul ca aceasta să nu reziste pe timpul frigului este foarte ridicat. Comercianţii se gândesc, probabil, la ideea de a nu avea pierderi din pricina iernii târzii care a venit peste Banat.

Câți comercianți, atâția clienți. Unul dintre cumpărători se pregăteşte să părăsească piața pentru că nu găseşte morcovii de care are nevoie, sub păturile care acoperă marfa.

“O să fie aşa cum a fost până acum, de vineri când se mai încălzeşte”, spune unul dintre pieţari. Îşi păstrează calmul şi optimismul în astfel de condiţii şi încearcă să nu se teamă de golul care a acaparat întreaga piaţă.

“O să stăm aici până la 16.00, cât e programul, dar nu avem ce să facem, asta este. Ceilalţi colegi fie sunt bolnavi, fie nu au putut să ajungă la piaţă”, povesteşte un alt comerciant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.