Game:Play – Mondiale cu recompense

112

Luna septembrie a fost și este un prilej de bucurie pentru comunitatea de fani a jocului League of Legends. Ultimele echipe calificate la 2016 League of Legends World Championship au fost stabilite în urma unor meciuri jucate în primul weekend al acestei luni.

A avut loc tragerea la sorți pentru faza grupelor. 16 echipe (14 din 5 regiuni – America de Nord NA LCS, Europa EU LCS, Koreea LCK, China LPS, Hong Kong, Macau și Taiwan LMS- plus două echipe wildcard – Brazilia CB LoL și Rusia CIS) se vor lupta pentru primele două poziții din fiecare grupă care duc mai departe în faza următoare a competiției.

Compoziția grupelor este următoarea:

Grupa ARox Tigers (LCK), G2 Esports (EU LCS), Counter Logic Gaming (NA LCS), Albus Nox Luna (CIS)

Grupa BFlash Wolves (LMS), SK Telekom T1 (LCK), Team I May (LPL), Cloud 9 (NA LCS)

Grupa CEdward Gaming (LPL), AHQ e-Sports Club (LMS), H2k Gaming (EU LCS), INTZ e-Sports (CB LoL)

Grupa DTSM (NA LCS), Royal Never Give Up (LPL), Samsung Galaxy (LCK), Splyce (EU LCS).

Deși campionatul nu a început încă, trebuie menționat că echipa câștigătoare va pleca acasă cu un premiu de 1 milion de dolari. Și restul participantelor vor fi recompensate însă cu sume mult mai mici (locul 2 – 250.000 de dolari, locurile 3-4 – 150.000 de dolari, locurile 5-8 – 75.000 de dolari, locurile 9-12 – 45.000 de dolari, locurile 13-16 – 25.000 de dolari).

La fel ca în anii trecuți, Riot Games, creatorii jocului și organizatorii evenimentului nu uită să își angreneze și fanii în competiție. Astfel, pe site-ul lor (http://pickem.eune.lolesports.com/ – aveți nevoie de un cont activ de League of Legends) fanii au opțiunea să pronosticheze poziția echipelor în grupe la finalul acestora precum și în următoarele faze ale competiției, până la stabilirea câștigătoarei.  Astfel, pentru fiecare predicție corectă a unei echipe care va trece de faza grupelor, fanii vor primi 2 puncte, precum și alte 3 puncte în plus dacă nimeresc și ordinea în clasament. Alegerea corectă a echipelor de pe locurile 3 și 4 vor fi recompensate de asemenea cu 2 puncte. Cei care nimeresc corect clasamentul final al grupei vor primi un bonus de 2 puncte, ajungând astfel la un maxim de 16 puncte per grupă. Alegerea fiecărei câștigătoare în sferturile de finale aduce 5 puncte. Semifinala vine cu o recompensă de 10 puncte iar finala 20. Toți participanții, indiferent de numărul de puncte, vor primi o iconiță de participare (obiect cosmetic utilizabil în joc). Cei care reușesc să acumuleze cel puțin 34 de puncte vor primi o a doua iconiță. O predicție perfectă și, implicit, acumularea maximului de 124 de puncte, aduce cu sine ca recompensă un cache (cufăr) ce conține cele 3 skin-uri ultimate (cosmetice care pot fi aplicate campionilor) disponibile, al căror preț este de aproximativ 65 de euro.

2016 League of Legends World Championship începe în 29 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ