Absolut REAL! Șacalii au împânzit Caraș-Severinul…

2219

Un animal sălbatic ieșit din comun pentru vânătorii din Banat, șacalul, reprezintă în această toamnă o nouă ameninţare pentru Caraş-Severin.

Recent în localităţile din zona frontierei cu Serbia, dar şi pe raza comunelor Bozovici, Fârliug, Măureni, Şoşdea şi Zorlenţul Mare şi a municipiului Caransebeş, au fost identificate zeci de exemplare de șacali, a precizat pentru Radio Reșița, directorul AJVPS Mircea Ciobanu. Potrivit acestuia, vânătorii pot combate această specie în orice sezon şi în număr nelimitat, însă pentru a se putea interveni prompt fermierii trebuie să anunţe imediat prezenţa animalelor în teritoriu.

Mircea Ciobanu le recomandă crescătorilor de animale să îşi supravegheze efectivele şi să nu le expună voit atacului răpitoarelor.

Potrivit specialiştilor, şacalul este un mamifer carnivor sălbatic din familia Canidae, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă și cu botul ascuțit, care se hrănește cu animale mici și cu hoituri. Deşi iniţial în România șacalul avea o apariție destul de rară, acum prezenţa lui sperie crescătorii de animale şi localnicii din tot Banatul.

Sursa: Radio Reșița
Foto: Radio Reșița

LĂSAȚI UN MESAJ