Galeriile de artă din Timișoara își deschid porțile în această noapte

408

Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic de artă contemporană românească și internațională, vineri, la Noaptea Albă a Galeriilor.

Evenimentul organizat de Asociația Ephemair la București și în alte unsprezece orașe — Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Petrila — se va desfășura între orele 19.00 și 3.00.

Noaptea Albă a Galeriilor, la Timișoara

În Timisoara, ediția a unsprezecea a Nopții Albe a Galeriilor reunește un total de 19 galerii, spații alternative, hub-uri și ateliere de creație cu un program de vernisaje, expoziții si vizionări ce vor anima noaptea de vineri, 6 octombrie. Un eveniment deosebit este artist walk-ul desfășurat la Muzeul de Transport Public Corneliu Miklosi – RATT, unde artista Pușa Petrov îi așteaptă pe timișorenii dornici să pătrundă lumea artei contemporane și să vadă creațiile prin ochii artistului.

„Noaptea Albă a Galeriilor / NAG continuă și în acest an dificil pentru cultura din România organizarea unui eveniment care oferă publicului un bun prilej de întâlnire și dialog cu arta contemporană. NAG crează un alt fel de hartă a orașelor în care case particulare, spații industriale sau instituții culturale devin pentru o noapte cele mai importante repere din spațiul urban. Mulțumim tuturor partenerilor noștri pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând oamenilor extraordinari care fac posibil acest eveniment!”, transmite Suzana  Dan, fondator Asociația Ephemair – organizator NAG național.

Locatiile deschise în Noaptea Albă a Galeriilor sunt urmatoarele:

Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” (pana la ora 1:00 AM)
Halele TIMCO (pana la ora 1:00 AM)
Casa ISHO (pana la ora 1:00 AM)
Cantina Colegiului Tehnic Ion Mincu (pana la ora 1:00 AM)
Bastion Maria Thereria / Galeria Calpe (pana la ora 1:00 AM)
Casa Artelor / Galeria Pygmalion (pana la ora 1:00 AM),
Balamuc (pana la ora 10:00 PM),
Fosta benzinarie MOL din Calea Circumvalatiunii/Pasajul Jiul (pana la ora 1:00 AM).

Harta galeriilor și programul acestora este disponibil pentru public atât în format tiparit, cât și în aplicația de telefon android și iOS, Noaptea Galeriilor. Prin această aplicație, utilizatorii se vor putea loga cu ajutorul contului de Facebook, apoi se vor localiza pe harta orașului în care se află, vor putea vedea distanța până la locul evenimentelor din apropiere și își vor putea organiza un traseu personalizat cu spațiile favorite. Nu în ultimul rând, utilizatorii vor primi notificari în timp real cu informații despre vernisaje, recomandări și sfaturi pentru folosirea aplicației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.