Vom fi anunțați în timp real despre producerea unei calamități. Sistemul RO-ALERT a primit finanţare

137
Guvernul a alocat finanaţarea necesară pentru implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență, ”RO-ALERT”. Executivul va cheltui peste 30 de milioane de lei pentru ca românii să fie atenţionaţi prin SMS despre producerea unei calamităţi naturale. Totul, dupa ce furtuna devastatoare de la Timișoara, produsă în data de 17 septembrie, a provocat victime omenești.
“Prin Sistemul RO-ALERT vor fi transmise populației mesaje de avertizare în timp real, prin intermediul tehnologiilor moderne din domeniul comunicațiilor și tehnlogiei informațiilor. Sisteme similare și-au dovedit eficiența în SUA, Olanda, Lituania, Franța, Germania și Belgia”, arată Guvernul printr-un comunicat de presă.
Achiziţia ehipamemtelor necesare va fi realizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin procedura atribuirii în regim de urgenţă a contractului.
Sistemul ”RO-ALERT” are o serie de avantaje:
Ø Transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
Ø Transmiterea rapidă a mesajelor către toți utilizatorii aflați în arealul amenințat chiar în condiții de congestie a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă;
Ø Afișarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenție a utilizatorului;
Ø Repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile;
Ø Receptarea mesajelor de avertizare și de către terminalele aflate în roaming;
Ø Acuratețea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informațiilor furnizate de surse autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ