Gafă de proporții, pe fondul Brexitului, în Marea Britanie! Theresa May își cere scuze!

206

Premierul Theresa May a fost nevoită să-și ceară scuze după o gafă de proporții comisă de autorități. Marea Britanie a trimis miercuri, din greşeală, zeci de scrisori prin care a anunţat cetăţeni ai Uniunii Europene că trebuie să părăsească ţara – o eroare cu atât mai jenantă cu cât drepturile cetăţenilor UE după Brexit sunt în curs de negociere.

Ministerul de Interne de la Londra a anunţat că a demarat o anchetă după ce aproximativ 100 de scrisori au fost trimise cetăţenilor din alte ţări UE, anunţându-i că vor fi îndepărtaţi de pe teritoriul Regatului Unit în baza legii imigraţiei.

“Un număr limitat de scrisori a fost emis, din greşeală, şi analizăm urgent de ce s-a întâmplat acest lucru. Îi contactăm pe toţi cei care au primit această scrisoare pentru a clarifica faptul că o pot ignora”, a explicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne.

“Este foarte clar că drepturile cetăţenilor UE care locuiesc în Marea Britanie rămân neschimbate”, a adăugat ea.

Deşi Marea Britanie a promis un acord generos pentru cetăţenii UE după Brexit, nu există încă un acord privind modul în care vor fi apărate drepturile cetăţenilor.

1 COMENTARIU

  1. Erau pregatite,greseala a fost ca s-au trimis prea devreme,oricum se vede treaba ca sunt deja pregatite,si europenii vizati de expulzare rapida

LĂSAȚI UN MESAJ