Gabriela Stoian, jurnalist la TVR Timișoara a părăsit ecranul

295

Doliu în lumea presei din Timișoara. Jurnalista Gabriela Stoian a fost răpusă de o boală necruțătoare, pe care a dus-o cu discreție și speranță timp de 6 ani.

Gabriela Stoian a lucrat în redacția de știri TVR Timișoara încă din 1998, după ce a absolvit Facultatea de Litere, secția jurnalism la Universitatea de Vest din Timișoara și un master în comunicare făcut în capitală.

„S-a stins din viață colegă și prietenă noastră Gabriela Stoian, după ce a înfruntat cu mult curaj timp de peste 6 ani o boală nemiloasă. Gabi a fost reporter, apoi redactor în cadrul Redacției de Știri timp de 25 de ani.
A absolvit Facultatea de Litere, secția Jurnalistică la Universitatea de Vest din Timișoara, iar mai apoi Masterul la secția de Comunicare a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. A participat la cursurile BBC de radio jurnalism și a făcut practică alături de colegii de facultate la Radio Timișoara. În echipa TVR Timișoara a venit în 1998, unde a și rămas să lucreze până în prezent.
Pe lângă reportajele de știri, în special din domeniul Educației, Gabi a realizat anchete, documentare și emisiuni foarte îndrăgite între care “Acces interzis” și “Locuri cu povești”. Între reușitele profesionale se remarcă și proiecțiile publice: “Dumbrăvița, povestiri de sub pământ” (din 2004, la Muzeul Banatului) și “Arbori, ape, stânci și… oameni” (din 2009, la Grenoble, Franța).

Un bun profesionist dedicat meseriei, Gabi a făcut dovadă unui jurnalist puternic și organizat. În timpul liber, Gabi a practicat echitația, artele marțiale, a iubit activitățile în natură. A urcat cu bucurie și fără teamă pe munte și s-a bucurat de mare și soare.
În ultima vreme a dezvoltat o pasiune pentru grădinărit, preocupare ce a ajutat-o să treacă mai ușor peste suferință pe care nu a lăsat-o să se vadă. A spus prietenilor și colegilor că nu se teme de final și a luptat cu boală în special pentru ființă cea mai dragă, mama să.

Medicului care i-a cerut în urmă cu câteva zile să spună o convingere personală despre viață i-a dat următoare replică: „Viață este uneori atât de dura, încât trebuie să învățăm să ne răsfățăm și să trăim că regii”… Rămas bun, Gabi!” transmit cei de la TVR Timișoara. Sincere condoleanțe familiei îndurerate…