Gabriel Oprea îşi anunţă demisia din funcţia de senator… pe Facebook

178

Gabriel Oprea a demisionat din funcţia de senator, fostul ministru de interne anunţându-o pe pagina de Facebook. Demisia lui Gabriel Oprea din Senat a ajuns la biroul preşedintelui acestei Camere, Călin Popescu Tăriceanu, urmând ca Biroul Permanent să stabilească marţi când va fi prezentată plenului.

Potrivit regulamentului, plenul Senatului trebuie să ia act de demisia senatorului şi să constate vacantarea postului.

În textul postat pe pagina sa, fostul ministru invocă ”reţele” care au scopul de a susţine ”orice iniţiativă care slăbeşte identitatea naţională”, dovadă, în opinia sa, protestele din ultimii ani.

”Credeţi că este o întâmplare faptul că Biserica este atacată sistematic de fiecare dată când există câte un protest de stradă? Lozinca ”vrem spitale, nu catedrale” credeţi că este spontană? Credeţi că este o întâmplare faptul că aceleaşi cercuri, aceiaşi oameni şi aceleaşi ONG-uri poartă un război de uzură cu Parlamentul, cu Biserica şi cu toţi cei care apără interesele naţionale în România? Eu cred că nu. Am văzut prea multe ca să mai cred în astfel de coincidenţe. A căzut un guvern legitim, a venit un guvern de oameni scoşi din jobenul ‘european’, s-au fabricat partide şi a fost distrus sistematic principiul separării puterilor în stat. Prin acuzaţii aberante s-au desfăcut guverne, s-au dat jos miniştri, s-au schimbat majorităţi. Cine crede că este o întâmplare este naiv”, a scris Oprea.

El atacă mediul ONG, caracterizându-l drept ”o lume deloc mai bună decât cea pe care o înfierează cu mânie proletară”.

Oprea insistă că i-a susţinut pe cei care conduc DNA, SRI şi SIE.

”Toţi cei care mă cunosc pot confirma că am susţinut Justiţia, l-am susţinut pe preşedinte, fie că a fost vorba de Traian Băsescu sau de Klaus Iohannis, pentru că am crezut în ideea naţională. Puteţi să-i întrebaţi pe cei doi preşedinţi şi pe toţi cei care au condus sau conduc DNA, SRI şi SIE care a fost atitudinea mea în aceşti ani de când sunt în politică. Vă asigur că am luat mereu deciziile bune pentru ţară şi că i-am susţinut necondiţionat atunci când a fost vorba despre interesul României. Dar, la un moment-dat, se pare că interesele unora nu s-au mai potrivit cu valorile mele. Şi de-atunci, asaltul. Ca la manual: elaborat, planificat şi coordonat după toate regulile propagandei, cu atacuri, cu denigrări, cu minciuni, cu proteste”, susţine el.

Oprea conchide afirmând că nu a obstrucţionat niciodată acţiunile justiţiei la adresa. ”Am totuşi credinţa fermă că orice om raţional înţelege ca sunt cu totul nevinovat şi că, după ce justiţia se va pronunţa, va înceta şi acest val de agresiuni la care am fost supus de atâta amar de vreme”, încheie el.

La începutul săptămânii trecute, Senatul a respins cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „împotriva” solicitării DNA, doar 45 voturi „pentru” şi 6 voturi anulate, Oprea rugându-şi colegii să îl scape.

Ulterior, aproximativ 3.000 de oameni au protestat în faţa Senatului faţă de decizia parlamentarilor de a respinge cererea DNA.

DNA nu poate începe imediat urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea. Având în vedere calitatea sa de fost ministru, DNA va trebui să ceară aviz de la preşedintele Klaus Iohannis, urmând ca şeful satului să încuviinţeze începerea urmăririi penale.

oprea-demisie

LĂSAȚI UN MESAJ