Funcționara unei bănci din Oradea, condamnată la închisoare. A furat peste 750.000 lei din conturile clienților

1415

O fostă funcţionară a Băncii Române de Dezvoltare din Oradea, Marina Ignătescu, a fost condamnată marţi, 12 februarie, printr-o hotărâre judecătorească nedefinitivă, la 4 ani şi 8 luni de închisoare după ce, în perioada 2009-2013, „s-a servit“ din conturile unor clienţi ai băncii cu peste 750.000 lei, paguba nefiind recuperată.

Condamnarea pe numele orădencei Marina Ignătescu a fost pronunţată, marţi, de un complet de judecată al Tribunalului Bihor, care a decis totodată să îi interzică femeii să-şi mai exercite profesia ori să-şi desfăşoare activitatea de care s-a folosit pentru a comite infracţiunea pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei.

Totodată, Marina Ignătescu e obligată să restituie întreaga pagubă creată, adică 422.000 lei şi 75.000 Euro (aproximativ 750.000 lei).

Marina Ignătescu a fost trimisă în judecată în 2018 de procurorii DIICOT Oradea, pentru delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi spălare de bani,  în urma unei anchete declanşate ca urmare a unei plângeri penale depuse pe numele ei de conducerea Băncii Române de Dezvoltare.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în calitate de operator ghişeu la Agenţia Rogerius a BRD, femeia a delapidat vreme de 4 ani diverse sume din conturile unor clienţi ai băncii, o parte din bani fiind ridicată în numerar de la ghişeu, iar restul de la diverse ATM-uri din Oradea.

În timpul anchetei penale, banca şi-a despăgubit clienţii, achitându-le şi dobânzi aferente sumelor care le-au fost sustrase din conturi, iar pentru a recupera paguba s-a constituit parte civilă în dosarul penal al fostei angajate.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ