„Fumatul nu te face mai interesant” – mesaj pentru elevii din Timișoara în cadrul unei acțiuni inedite

1654

„Fii nefumător astăzi și în fiecare zi!” – acesta este numele unei acțiuni inedite organizate, astăzi, la Colegiul Național Bănățean din Timișoara cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun. Astfel, elevi și profesori au dorit să transmită un mesaj de încurajare către elevii care nu fumează, și anume să rămână în continuare nefumători, iar pentru cei care au acest obicei, să renunțe.

700 de pliante au fost împărțite elevilor de liceu de la unitatea de învățământ din capitala Banatului, ce conțin mesaje cheie care vizează atât efectele nocive ale fumatului asupra sănătății cât și diverse aspecte sociale. Printre acestea se numără “Ai puterea de a rezista presiunii sociale!”, “Fumatul nu te face mai interesant. Mai interesant este să poţi spune: M-am lăsat” sau “Fumatul nu te face mai matur!”.

De asemenea, prin intermediul mesajului “Nu te lăsa manipulat!”, se doreşte ca tinerii să conştientizeze şi să nu se lase influenţaţi de reclamele mascate pe care companiile producătoare de ţigări le practică ȋn mod agresiv ȋn filme, supermarket-uri, incitȃndu-i spre a fuma.

Se ştie că cel mai puternic predictor al fumatului la adulţi este fumatul la vȃrsta adolescenţei, adolescenţii care fumează ţigări, sunt mai predispuşi să fumeze marijuana, etnobotanice sau să utilizeze alte tipuri de droguri. Astfel, a reuşi să reduci numărul adolescenţilor care ȋncep să fumeze ȋnseamnă a avea mai puţini viitori adulţi dependenţi de nicotină şi un consum mai mic de droguri ȋn rȃndul adolescenţilor„, spune farmacista Raluca Grădinaru, unul dintre organizatorii acțiunii de la Colegiul Național Bănățean.

LĂSAȚI UN MESAJ