Fruntașii liberali Nicolae Robu și Alin Nica sunt luați la țintă de social-democrați pentru fapte considerate ilegale

79

Dacă vara e lungă și fierbinte iar partidele politice nu prea au o adevărată activitate vizibilă concretă atunci se fac pregătiri pentru viitoarele campanii electorale ce vor urma. Acum este faza declarațiilor de presă în care se atacă mai mult sau mai puțin pe față activitatea celorlalte partide.
Orice pretext este bun de exploatat în favoare celui ce ia cuvântul. Orice greșeală, minoră sau mai gogonată, este bună pentru a scoate în evidență că este ceva în neregulă. Sigură că astfel de luări de poziție trebuie analizate atent de cei din afara fenomenului politic și treute prin filtre severe pentru a decela de parte cui se află adevărul și corectitudinea.
Recent Organizația Municipală Timișoara a PSD a atras atenția asupra unor chestiuni incorecte (în opinia social-democraților) din ograda formațiunilor de dreapta. Atât liberalii cât și USR sunt acuzați de activități la limita legalității.
Iată mai jos opinia PSD-ului timișorean:

„În calitate de partid angajat în promovarea transparenței, integrității și bunei guvernări, PSD Timișoara condamnă în mod ferm orice formă de corupție, fraudă sau nereguli în instituțiile publice. Considerăm că acțiunile individuale care dăunează integrității sistemului public nu trebuie să afecteze încrederea cetățenilor în administrație. Reamintim faptul că PSD a înțeles mereu acest lucru, luând măsurile necesare de suspendare sau excludere împotriva membrilor care au avut calitatea de suspect sau inculpat în diferite dosare penale.
În cazul angajărilor fictive din cadrul Primăriei Timișoara, faptul că cele două foste angajate au încheiat câte un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) arată că justiția își urmează cursul și că nimeni nu este mai presus de lege, iar că cei vinovați vor răspunde pentru faptele penale comise. Respectarea principiului statului de drept este esențială pentru asigurarea unei societăți echitabile și transparente.
Ani de zile, conducerile de dreapta ale Timișoarei și Timișului au demonstrat că se ocupă de angajări fictive ale unor membri de partid fără nicio pregătire pentru funcția pe care o ocupă. Întâlnim acest lucru atât la PNL, cât și la USR.
Cireașa de pe tort o culege fostul primar Nicolae Robu. Lepădarea de scandalul angajărilor ilegale din Primăria Timișoara este în mod clar o tentativă de a distrage atenția opiniei publice de la evidenta sa responsabilitate. Iar din poziția de primar în funcție la momentul petrecerii fraudelor de mai sus, există două variante: fie e complice, fie este un om slab, ușor de prostit, care s-a înconjurat de infractori (și încă de câți)!
Cât despre colegul de partid al domnului Robu, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, îi solicităm să renunțe la șeful Corpului său de Control, dovedit acum prin declarații și condamnări că a comis fraudă la concursul său de angajare. 
Războiul declarațiilor între USR și PNL, parteneri de guvernare locală, nu face decât să destabilizeze situația economică și socială într-un an foarte important pentru Timișoara. Din păcate, modul lor de a face administrație se bazează mai mult pe ideea de ,,Hoțul strigă: Hoții!”, și nu pe bunăstarea cetățenilor.
Organizația Municipală Timișoara a PSD”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.