24.5 C
Timișoara
sâmbătă 30 septembrie 2023

Crește TVA la 21 la sută? Măsura pare a fi varianta de ultimă oră a guvernului pentru a reduce deficitul de cont curent

EconomieCrește TVA la 21 la sută? Măsura pare a fi varianta de...

Discuțiile pe tema rezolvării deficitului continuă în Coaliția PSD-PNL. Conform unor surse politice, Comisia Europeană ne-a cerut doar să reducem deficitul. Cum o facem, ține de noi.

Astfel, a apărut un nou curent în Coaliția PSD-PNL prin care se propune majorarea TVA cu 1-2 puncte procentuale la 20 sau 21%, pentru un an, în timp ce vor fi eliminate gradual și excepțiile. Mai exact este vorba despre IT, construcții, agricultură șu industria alimentară.

În același timp, se mai discută și despre adoptarea măsurilor prezentate și de HotNews.ro în acel Draft privind creșterile de taxe. Bineînțeles, într-o variantă modificată.

Cu cât se va lua mai târziu o decizie, cu atât ordonanța care va fi dată va fi mai dură pentru mediul de afaceri și populație. Deja s-a întâziat mult, deși conform surselor noastre s-a observat încă din februarie că sunt probleme cu bugetul.

Acum gaura bugetară ar fi de circa 45 miliarde lei.

Tot în Coaliție se mai vorbește și despre faptul că se dorește reducerea deficitului bugetar cu 2 puncte procentuale din care 1,2 p.p. din creșteri de taxe și 0,8 p.p. din reduceri de cheltuieli. Cel mai probabil se vor tăia de la investiții.

Sursă foto: Dreamstime.com

Sursa: https://economie.hotnews.ro

 

 

 

 

Alte subiecte :

Alegeri fără surprize în filiala Timiș a PSD-ului | FOTO-VIDEO

Parlamentarul Alfred Simonis este noul președinte al filialei PSD Timiș cu o majoritate covârșitoare de voturi. De fapt noul președinte este cel vechi tot...

Pianistul Andrei Ivanovich revine la Timișoara cu un recital în memoria lui Dinu Lipatti

Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara organizează, la Sinagoga din Cetate, în data de 3 octombrie 2023, ora...

Crimă oribilă la Timișoara

Citește și :