Fragmente de oase calcinate şi 21 bucăţi dinţi de natură umană, găsite în curtea lui Gheorghe Dincă

308

Cazul de la Caracal arată neputinţa unui sistem. La Caracal, în România lui 2019, un copil se presupune că a fost omorât, după ce şi-a anunţat răpirea de 3 ori la 112. Dar sistemul modernizat cu milioane de euro nu a găsit-o la timp. „Şi eu sunt Alexandra” s-a strigat ieri în mai multe oraşe.

Primele concluzii:

– Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispaţiei Alexandrei, fata de 15 ani din Olt, a fost arestat, sâmbătă după audieri maraton. Autorul nu şi-a recunoscut faptele, iar în faţa anchetatorilor a spus că a făcut focul în curte, în care au fost găsite resturi umane, doar pentru a se feri de ţânţari. Bărbatul neagă că o cunoaşte pe copilă sau că a transportat-o cu maşina.

– La percheziţiile domiciliare din Caracal, de la casa suspectului, procurorii şi poliţiştii au găsit, în cenuşa aflată într-un butoi metalic, mai multe fragmente de oase calcinate şi 21 bucăţi dinţi de natură umană. Mai mult, în cenuşă erau inele, iar în maşina bărbatului era un cercel al Alexandrei, identificat de mama ei.

– poliţiştii au cerut ajutorul scafandrilor pentru a căuta în lacul din apropierea casei suspectului. După circa 9 ore de căutari, scafandrii s-au retras sâmbătă seara. Surse judicare susţin însă că nu au găsit nimic suspect.

-Apelurile Alexandrei la 112 au venit de pe telefonul mecanicului auto, a declarat avocatul numit din oficiu pentru apărarea lui Gheorghe Dincă.

– Alexandru Cumpănaşu, care este preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al victimei, i-a acuzat pe poliţişti că l-ar fi pus pe tatăl Alexandrei să spargă uşile la descinderi, spunându-i că e bun de plată „dacă fata a fugit cu vreunul”

– Tot sâmbătă s-a aflat că părinţii Alexandrei au fost sunaţi joi de pe un număr privat pentru a li se spune că fata este bine şi a plecat din ţară. În acelaşi fel, în aprilie, bunicul Luizei Mihaela, a fost sunat pentru a i se spune că nepoata lui este bine, în Elveţia.

– lipsa unui cadavru a alimentat speranţa părinţilor. Mama Alexandrei a declarat că speră ca fiica ei să fie în viaţă, gândindu-se, în primul rând la faptul că suspectul nu a recunoscut nicio faptă.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ