Comisia Europeană verifică România asupra nerespectării obligațiilor privind numărul de urgență 112

82

Comisia Europeană a decis să lanseze procedurile pentru nerespectarea obligațiilor de către mai multe state membre, printre care și România, privind numărul de urgență 112.

România nu a furnizat informații legate de operatorii de servicii privind securitatea rețelelor și sistemelor informatice.

„Comisia Europeană a decis, în această săptămână, să lanseze procedurile de constatare privind neîndeplinirea obligațiilor mai multor state membre, între care și România, în ceea ce privește numărul de urgență 112. România nu a furnizat informaţii cu privire la operatorii de servicii esenţiale identificaţi în temeiul legislaţiei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (Directiva (UE) 2016/1148)”, a amintit Reprezentanța Comisiei Europene.

Alături de această problemă, România este pusă la colţ de Comisia Europeană și în alte 10 obligaţii asumate faţă de Bruxelles. Sunt 11 puncte în care Comisia Europeană ameninţă cu procedura de infringement.

Cele mai importante eşecuri ale României sunt cele legate de protecţia mediului şi monitorizarea poluării, dar iată că tragedia de la Caracal face să devină extrem de importantă și procedura de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva în ceea ce privește numărul de urgență 112, geoblocarea nejustificată și normele de securitate cibernetică la nivelul UE.
Sursa:Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ