Fotograful anului în România ajunge la Timișoara

67

Fotograful Anului în România (www.fotografulanului.ro) este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu. Este un concurs deschis, cu 12 secțiuni, cu premii substanțiale.

Fotograful Anului în România reunește în premieră în țara noastră pe unii dintre cei mai buni profesioniști ai imaginii din toată lumea – fotografi, editori foto, manageri, curatori, organizatori de expoziții -, profesioniști cu experiență în jurii din cadrul celor mai mari competiții de fotografie la nivel global, asociați cu publicați de prestigiu internațional precum: The New York Times, National Geographic SUA, National Geographic Traveler SUA, The Guardian, LensCulture ș.a.

Fotograful Anului în România a apărut ca o inițiativă comună a Bucharest Photofest, cel mai mare festival internațional de fotografie din capitala României și Fotografia românească, una dintre cele mai numeroase comunități online de fotografi din România. Concursul a fost conceput cu scopul de a crea o competiție de proporții, conectată la evenimente internaționale similare, care să devină o platformă pentru promovare, valorizare și educație în arta fotografiei.

Cu peste 50 de parteneri internaționali și naționali, Fotograful Anului în România dorește să devină o platformă profesională pentru cei care sunt preocupați de domeniul fotografiei.
Secțiunile competiției sunt concepute astfel încât să acopere genuri de fotografie cât mai diverse și care reprezintă interesele fotografiei românești actuale: arhitectură, peisaj, portret, natură & wildlife, street, fotografie documentară, fotojurnalism, eveniment, fashion, fine art & creativ, comercial & produs, OPEN.

Premiile Fotograful Anului în România sunt motivante și ies din zona simbolică în care se situează, în general, competițiile de profil din România. Dorim să recompensăm efortul fotografilor cu premii valoroase material, dar și cu oportunitatea de a fi publicați, expuși, popularizați.

Valorea totală a premiilor depășește valoarea de 85.000 lei, acestea decernându-se pe 7 octombrie, la București, într-o gală oficială, la Cinema Pro. Marele premiu va fi acordat celei mai bune imagini sau serii de imagini înscrise în concurs și este în valoare de 30 de mii de lei și este oferit de AQUA Carpatica.

După o serie de evenimente în București prin care dorim să popularizăm ideea competiției, de data aceasta ajungem în Timișoara și vom vorbi despre una dintre categoriile concursului: fotografia fine art & creativ.

Marți, pe 31 iulie, vom organiza la Timișoara, la Scârț Loc Lejer, un eveniment de promovare a concursului Fotograful Anului în România.
Într-o lume modernă plină de inovație și de tehnologie avansată, fotografia își găsește rolul binemeritat. Ne dorim să înțelegem cât de importantă este fotografia în viețile noastre.
Gazda evenimentului va fi Ionuț Trandafirescu – co-fondator #FotografulAnului.
INVITAȚI:
– Anca Cernoschi, fotograf și membru al juriului Fotograful Anului în România.
– Lorena Dumitrașcu, fotograf și fondator Light Stories.

La finalul serii, Zaher & Andi ne vor încânta cu un concert acustic.
Intrarea la eveniment este liberă.

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/659616504425531/
Găsiți toate detaliile despre condiții și înscriere pe site-ul nostru www.fotografulanului.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ