Fotbal cu pipeta, ACS Poli – Steaua 0-1

362

ACS Poli Timișoara a suferit o nouă înfrângere în Liga I. Un 0-1 în fața unei echipe cu pretenții, Steaua București, în cel mai plictisitor meci al campionatului.

Ultima clasată în Liga I și liderul clasamentului au demonstrat încă o dată că nivelul întrecerii interne este unul scăzut. Despărțite de 27 de puncte, ACS Poli și Steaua au oferit cea mai modestă mostră de fotbal de Liga I. 90 de minute de joc în care am notat o singură fază: cea în care s-a marcat unicul gol al partidei. Pe de o parte merită apreciat efortul violeților de a oferi o replică dârză unui adversar mult mai bine cotat. De partea cealaltă nu putem evidenția cea mai modestă echipă a Stelei pe care am văzut-o la Timișoara în ultimii ani…

Vizita Stelei a trezit, ca de obicei, interesul bănățenilor pentru fotbal. Pe asta se și bazau oficialii clubului timișorean care sperau la o rețetă financiară consistentă. În final, aștepările oficialilor nu au fost împlinite pentru că aproximativ 15.000 de spectatori au asistat în tribunele arenei Dan Păltinișanu.

Steaua a deschis scorul foarte rapid, la prima oportunitate. Defensiva violeților l-a lăsat nemarcat pe Tănase la marginea careului de 16 metri și acesta, rămas singur cu Straton, a înscris simplu: 0-1. Era minutul 9 și toată strategia gândită de Ionuț Popa de a apăra egalul era spulberată. Replica gazdelor a venit în minutul 18, la o incursiune a lui Henrique în banda dreaptă finalizată cu un șut sănătos la colțul scurt.

Partea secundă a fost una extrem de săracă în faze de poartă, cu un nivel tehnic scăzut. Fotbal sărac și mingi bubuite la întâmplare. Abia în minutul 72 tribunele au tresărit la lovitura de cap a lui Golubovic, prinsă de Straton. Trei minute mai târziu tot în careul gazdelor, Boldrin a întârziat șutul și a fost blocat.

Poli a respirat la șutul lui Doman din minutul 82. Mult prea puțin pentru a obține mai mult de la un meci în care șuturile pe spațiul porții le-am putut număra pe degetele unei singure mâini. Final 0-1 și Poli se gândește deja la meciul următor, cel de la Mediaș.

ACS Poli: Straton – Străuț, Scutaru, Bocșan, Novak – Artean – Bărbuț, Llorente, Croitoru (min. 77, Mailat), Doman (min. 85, Cârstocea) – Pedro Henrique (min 54, Popovici).

Steaua: Niță – Aganovic, Toșca, Moke, Jakolis – Achim (min. 47, Bourceanu), Sulley (min. 47, Boldrin) – De Amorim (min. 61, Ov. Popescu), Tănase, Popa – Golubovic.

LĂSAȚI UN MESAJ