Fost Șef al Armatei Americane: E posibil ca rușii să ocupe România!

309

Avertisment extrem de grav transmis la Praga de generalul american Ben Hodges, cel care până acum 2 ani a condus forţele terestre americane din Europa.

Hodges a declarat în cadrul unei conferinţe dedicate împlinirii a 20 de la aderarea Cehiei la NATO că Alianţa trebuie să facă faţă unor ameninţări extrem de grave din partea Rusiei şi Chinei. În acest context, fostul şef al forţelor terestre americane din Europa a avertizat că ţara noastră ar putea fi următoarea ţintă a ruşilor, după Ucraina, potrivit Ceske Noviny.

Generalul a declarat că Rusia va recurge la agresiune imediat ce va simţi semne de slăbiciune din partea NATO şi va profita de orice „fisură” din Alianţă. El a insistat asupra importanţei întăririi forţelor NATO în regiunea Mării negre. „Aici Rusia este cea mai agresivă. Dacă Occidentul nu face nimic în ceea ce priveşte anexarea Crimeei, e foarte posibil ca apoi ruşii să ocupe Odessa şi poate chiar şi România”.

Hodges a insistat asupra faptului că aliaţii trebuie să joace un rol mai important în NATO şi a cerut Germaniei să aloce mai mult pentru apărare. Generalul a criticat însă şi ritmul lent în care se construieşte infrastructura în Europa.

În opinia lui Hodges, un război între Statele Unite şi China ar putea izbucni în următorii 10 ani. În acest caz, a spus el, eforturile americane se vor concentra în Pacific, astfel că Europa va trebui să fie capabilă să se apere singură.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ