Fost director CNADNR a semnat contract cu firma la care a fost acționar majoritar. Pentru autostrada Arad-Timișoara-Lugoj!…

356

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire de către MIRCEA POP, fost director general în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România S.A. a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, MIRCEA POP a semnat Actul adițional nr. 10/31.01.2013 având ca obiect ‘extinderea cu 29 luni a contractului de consultanță pentru furnizarea serviciilor de proiectare și supervizare a lucrărilor de construcție a autostrăzii Arad-Timișoara-Lugoj și a Variantei de ocolire Arad’.
De asemenea, actul adițional semnat de acesta a vizat suplimentarea activității personalului Consultantului precum și suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182,65 Eur, fără TVA (de la 10.227.694 Eur, fără TVA la 12.183.876,65 Eur, fără TVA), în condițiile în care S.C. DP Consult S.A. (societate comercială în cadrul căreia MIRCEA POP a deținut calitatea de acționar majoritar), avea calitatea de subconsultant pentru Autostrada Arad-Timișoara și Varianta de ocolire Arad.

MIRCEA POP a deținut în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012 calitatea de acționar majoritar al S.C. DP Consult S.A. și a obținut în anul 2012 venituri din dividende de la această societate, în valoare de 1.343.222 Lei.
Deși la data de 14 iunie 2012 a cesionat acțiunile pe care le deținea la S.C. DP Consult S.A., în perioada deținerii funcției de director general în cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, acesta avea obligația de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru S.C. DP Consult S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ