Forumul German și-a desemnat o nouă conducere și un nou purtător al Insignei de Aur

381

Forumul Democrat al Germanilor din Banat a trecut recent prin exercițiul oricărei organizații serioase. Cel al alegerilor noilor responsabili ai forumului.

A fost organizată o adunare a reprezentanților care a avut drept principal scop prezentarea bilanțului anual și încheierea mandatului consiliului director și al președintelui forumului. Tot cu acest prilej a fost organizată și alegerea noului consiliu director și a președintelui. În urma alegerilor care au avut loc, urnele au decis ca noul președinte să fie domnului doctor Johann Fernbach. Vicepreședinți sunt: doamna Dagmar Șiclovan, domnul Erwin Josef Țigla și domnul Michael Szellner. Noua conducere nu va fi luată prin surprindere de sarcini asumate deoarece au mai ocupat funcții similare și în trecut. Poate doar volumul de sarcini și evenimente a mai crescut.

Cu prilejul acestei manifestări a avut loc și un moment de suflet. La finalul întâlnirii a fost decernată și Insigna de Aur al FDGB, cea mai înaltă distincție a organizației, domnului Lucian Vărșăndan, pentru întreaga sa activitate în fruntea Teatrului German de Stat din Timișoara în sprijinul promovării limbii și culturii germane. A fost o activitate plină de realizări de seamă ce a ținut timp de un deceniu teatrul de limbă germană la un nivel comparabil cu orice instituție similară din lume. Iubitorii actului artistic sunt siguri că directorul Vărșandan va mai reveni în timp în lumea scenei unde mai are multe de spus.

 

LĂSAȚI UN MESAJ