Florin Câțu nu mai este bine văzut de USR-ul timișean

247

După ultimile evenimente de la București unde apele politicii din nou se învolburează nici liderii locali de partide nu rămân pe dinafară. Conducerea alianței politice USR PLUS consideră total neavenită debarcarea lui Vlad Voiculescu și cer ca în astfel de condiții să-i fie retras sprijinul primului ministru Câțu.
Iată și poziția alianței în rândurile de mai jos.

„Responsabilitatea noastră este față de români – înainte de orice.
Dar din acest moment Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.
Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern.
Domnul Cîțu a luat o decizie în mod unilateral ceea ce este împotriva spiritului în care am format această coaliție de guvernare.
În urma votului dat de români, am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până astăzi deciziile au fost luate în comun.
Încă din prima zi a mandatului, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.
Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nici o evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni de zile reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.
Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o Coaliție de guvernare care își asumă până la capăt reformele decise împreună.
Cerem de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu.”

Cristian Moș Președinte USR Timiș
Membru Biroul Național Reunit USR PLUS