Florin Bîrsăşteanu ştie ce i-ar putea determina pe tinerii medici să rămână în ţară-VIDEO

896

Îşi dau mare parte din leafă pe chirie. Acesta este cel mai mare necaz al tinerilor medici rezidenţi din Timişoara şi nu numai.

O chirie într-un apartament decent ajunge şi la 170-200 de euro, astfel că o mare parte din salariu este dedicată asigurării unei locuinţe.

Liderul PSD Timişoara, Florin Bîrsăşteanu, medic de profesie şi fost director al Spitalului Judeţean din oraş, este de părere că dacă i s-ar asigura cazarea acestei categorii profesionale, gratuit sau la un preţ modic, s-ar opri exodul medicilor către unităţile sanitare din Occident.

„Eu cred că una din marile încercări cu care se confruntă tânărul medic rezident este spaţiul locativ. Avem în vedere şi numărul mic de locuinţe puse la dispoziţie de autorităţi. Recent, Consiliul Judeţean a renovat un bloc unde vor primi repartiţie câţiva medici, însă doar atât. La finele anului 2014 am pierdut deja 21.000 de medici tineri, care au plecat în străinătate să lucreze. Pe de altă parte, foarte mulţi colegi pleacă la lucru în afara ţării în baza unui contract cu autoritatea locală a oraşului respectiv. Mă interesează cum putem noi ca timişoreni să rezolvăm problema spaţiului locativ pentru medicii rezidenţi”, a spus, joi, medicul Florin Bîrsăşteanu, preşedintele organizaţiei PSD Timişoara.

Citiţi şi:

Locuințe de serviciu pentru medici și militari, repartizate de CJ Timiș

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.