Sala Polivalentă, aproape gata, dar lipseşte expertiza pentru evenimente

483

În primăvara acesta s-au reluat lucrările la Sala Polivalentă din Timişoara de 3.000 de locuri.

Lucrările au depăşit stadiul de 90%, asta după cinci ani şi jumătate de la demararea lucrărilor. Apare, în 2016, o problemă nouă. Este nevoie de o expertiză specială a sălii în vederea organizării de evenimente. Totul din cauza legislaţiei modificate anul trecut în urma tragediei din clubul Colectiv. Acum trebuie evaluată întreaga structură, acoperişul, precum şi sala în sine cu toate echipamentele care urmează să fie aduse aici. O problemă s-a pus şi în isntalarea unui video-box, un sistem cu ecrane pentru evenimente speciale.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii Politehnica Timişoara, care este partener în cadrul proeictului cu Primăria Timişoara, expertiza se efectuează în această lună. Până la finalul lui martie ar trebui să avem rezultatele. Apoi se pot finaliza lucrările şi se poate deschide Sala Polivalentă, care oricum ar fi trebuit finalizată încă din anul 2014.

Întârzierile au apărut din cauza firmei de construcţii care a intrat în insolvenţă şi nu şi-a onorat promisiunile. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a înaintat apoi noi termene pentru finalizarea proiectului, dar niciunul nu a fost respectat.

Până acum municipalitatea, împreună cu Universitatea Politehnica Timişoara, a alocat construirii sălii aproape 16 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ