FLAGRANT! Baştanul unul clan ţigănesc din Lugoj, prins în flagrant în timp ce tranzacţiona o importantă sumă de euro falşi

2618

Liderul unui clan ţigănesc din Lugoj, Iulian Boţ, zis şi Viscol, a fost reţinut din nou de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate, în urma unui flagrant organizat în incinta Hanului Ana Lugojana, aflat pe drumul european 673, între Lugoj şi Făget.

Joi dimineaţă, baştanul şi-a dat întâlnire cu un traficant de valută falsă, tot de etnie romă, de la care trebuia să preia o mare suma de euro contrafăcuţi. Câştigul lui Viscol era de 2.000 de euro. Tranzacţia a fost surprinsă în flagrant de procurori şi poliţişti, care i-au reţinut imediat pe cei doi.

Conform anchetatorilor, bancnotele de câte 100 de euro erau foarte bine contrafăcute, ceea ce făcea uşoară misiunea complicilor de plasare a valutei pe piaţă.

Reamintim că Iulian Viscol se afla sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că i-a mituit pe fostul şef al Poliţiei Timiş, comisarul şef Sorin Muntean, dar şi pe fostul şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Timiş, comisarul şef Dumitru Pavel.

În cazul în care rolul său în flagrantul de azi-dimineaţă a fost doar de colaborator al organelor de anchetă în operaţiunea de prindere a traficantului de valută falsă, este posibil ca judecătorii Curţii de Apel să nu dispună revocarea controlului judiciar şi luarea măsurii arestului preventiv.

Citeşte şi: Coruperea fostului şef al Poliţiei Timiş de către baştanul clanului Viscol din Lugoj, cel mai dificil dosar aflat pe rolul DNA Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ