EXPLOZIV! Condamnări pe bandă rulantă în dosarul Sex cu minore de la Timişoara! Nu a scăpat nici muzicianul Gino Manzotti, component al trupei DJ Project

8792

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat mult aşteptata sentinţă în dosarul Sex cu minore, în care au fost trimişi în judecată mai mulţi oameni de afaceri, medici, avocaţi, muzicieni din Timişoara şi Arad, care au folosit serviciile sexuale ale unor minore “plasate” de proxenetul Paul Mânzu.

După ce a refuzat să elimine din dosar stenogramele înregistrărilor SRI, pentru a nu da peste cap munca procurorilor DIICOT, judecătoarea Iosana Codrina Martin a decis să-i pedepsească exemplar pe cei care au folosit serviciile sexuale ale fetelor lui Mânzu.

Cum era de aşteptat, cea mai mare pedeapsă a fost aplicată liderului acestei reţele, Paul Mânzu, care va sta după gratii nu mai puţin de 6 ani şi două luni pentru trafic de minori, proxenetism, şantaj, pornografie infantilă şi organizarea unui grup infracţional. De asemenea, Mânzu a fost obligat să achite câte 2.000 de euro la două minore, care s-au constituit părţi civile.

Urmează, în ordinea descrescătoare a condamnărilor, locotenenţii proxenetului, Ovidiu Torj şi Gheorghe Băla, care au primit câte 3 ani şi patru luni, respectiv 3 ani şi şapte luni, pentru trafic de minori. Medicul Horaţiu Petrescu a fost condamnat la 1 an şi două luni pentru favorizarea infractorului şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate.

De asemenea, va trebui să muncească în folosul comunităţii, gratis, timp de 70 de zile, la Horticultura sau DSP Timiş. Reamintim că, iniţial, Horaţiu Petrescu a fost citat la DIICOT în calitate de martor, însă a fost convins de ofiţerul de caz de la BCCO, printr-un mic vicleşug, să spună tot ce ştie, autoincriminându-se.

Omul de afaceri Codrin Cosmin, din Arad, va “plăti” clipele de plăcere cu 8 luni de închisoare, în timp ce Iacusi Amarildo Alin s-a ales cu 7 luni de închisoare. Inculpatului Bot Petru i s-a aplicat o amendă penală în valoare de 5.400 de lei, în timp ce avocatul Adrian Popescu, trimis în judecată, de asemenea, pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate, a fost pur şi simplu achitat.

Muzicianul Handke Giuseppe, alias Gino Manzotti, de la DJ Project, a primit 8 luni de închisoare, tot pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate, la fel ca şi un alt patron de club de noapte din Timişoara, Dorin Epure, de la Heaven.

Muczi Atilla şi Stan Mugurel Traian, s-au ales “doar” cu câte 7 luni de închisoare. Toate pedepsele sunt cu suspendare, în afara de cele aplicate lui Mânzu, Torj şi Băla, perioada de încercare fiind de doi ani de la data rămânerii definitive a sentinţelor. Hotărârea Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte şi: Dosarul „Sex cu minore” în Timişoara are implicații în poliție şi justiție

LĂSAȚI UN MESAJ