Firma care a făcut deratizarea la școala din Arad, în ordine, conform DSP Hunedoara

53

Suspiciuni privind controlul inițial al DSP la firma care a făcut deratizarea la Școala din Arad, în urma căreia zeci de elevi au ajuns la spital.

Firma are sediul în Hunedoara, iar inspectorii sanitari de acolo au scris în procesul verbal, întocmit cu două săptămâni înainte de incident, că nu au găsit nimic în neregulă. După ce elevii au început să se simtă rău, controlul a fost repetat de alţi inspectori, iar constatările au fost dezastruoase.

Conform digi24.ro, primul control a fost făcut de Inspectoratul DSP Hunedoara, pentru că de acolo este firma, pe data de 28 noiembrie 2019. În procesul verbal, inspectorii au scris că nu au fost găsite neconformități. După acest control, la mai bine de două săptămâni, mai mulți elevi au ajunsla spital pentru că li s-a făcut rău.

După incident alți inspectori au mers în control la firmă unde au găsit mai multe nereguli. Una dintre substanțele folosite avea expirat avizul de punere pe piață, iar inspectorii au mai constatat că au fost combinate două substanțe și pulverizate în aer, și spun că acest lucru nu ar fi trebui să se întâmple. Firma a fost amendată cu suma de 40.000 de lei.

Pentru că există suspiciunea că primul control nu s-a făcut corect, acum există pe masa ministrului Sănătății un ordin de schimbare din funcție a directorului DSP Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ