Finanțările sportive au fost aprobate de către consilierii județeni. Cum stă treaba cu Poli?

181

Selecția celor care și-au depus solicitările de finanțare, atât a sportivilor, cât și a cluburilor sportive, s-a făcut de către consilierii județeni. În cadrul ședinței de selecție s-a solicitat fiecărui proiect în parte, respectarea legilor din punct de vedere juridic, adaugă consilierii județeni.

Nemulțumirile și supărările au venit din cauza faptului că nu s-au putut finanța anumite cluburi sportive din județul Timiș. Responsabilii care au finanțat aceste proiecte declară că legea nu prevede anumite norme de aplicare metodologice. Tot ei speră ca la anul ce vine să aibă mai mult sprijin financiar și să suțină mai multe echipe din Timiș.

”Este un subiect sensibil finanțarea structurilor sportive și știm cu toții. Chiar dacă toți avem sensibilități legate de aceste structuri, important însă este să respectăm legea. Acest aspect trebuie să coordoneze toți consilierii județeni”, spune președintele Consiliului Județean, Sorin Grindeanu.

În ceea ce privește finanțările structurilor sportive, va exista o comisie care va analiza modalitatea de cheltuire a acestor bani. Structurile sportive vor prezenta și un raport, care va preciza modalitatea de cheltuire a banilor, în funcție de valorile care au fost acordate. În acest mod, consilierii județeni consideră ca va exista o transparență în cheltuirea banilor, iar sumele alocate vor fi folosite în scopurile propuse. Astfel, nu va fi un paralelism cu cheltuielile efectuate, raportate de consiliul județean, și cele declarate la primărie.

Exemplul vizat în acest caz este structura sportivă Poli.

Consilierii au adăugat faptul că sportul de performanță, vârful acestui sport, sunt jocurile olimpice. La ultima olimpiadă de la Rio, au participat doi timișoreni.

”Din păcate, în acest moment se află în imposibilitatea, din punct de vedere legal, de a acorda finanțări spre cluburile din care participanții fac parte. Ar fi păcat să nu luăm în calcul acest lucru pe viitor și să nu putem sprijini cele două cluburi, care au adus sportivi valoroși pentru Timiș”, a fost de părere un consilier județean.

LĂSAȚI UN MESAJ