Final de drum în Cupa României pentru ”lei”

75

BC SCM Timișoara a ratat de puțin calificarea în finala Cupei României la baschet. Violeții au pierdut luni seara cu 77-75 semifinala jucată în compania principalei favorite, U Transilvania Cluj.

La 24 de ore distanță de o victorie de poveste la Final 8-ul Cupei, ”leii” bănățeni au fost extrem de aproape de un nou rezultat memorabil; un succes în fața campioanei care însemna automat și calificarea în finala competiției. BC SCM Timișoara a cedat la mare luptă în duelul din semifinale cu U Transilvania Cluj, luni seara, la Sfântu Gheorghe. Patru reprize extrem de echilibrate (14-15, 22-21, 20-21, 21-18) care au înclinat totuși balanța pentru cea mai bogată echipă din României.

BCT-ul a încheiat jocul cu doi eliminați, Diaz și Drăgușin au acumulat câte 5 greșeli personale în sfertul al patrulea. Pivotul Adrian Diaz (16 puncte), căpitanul Mladen Jeremic (15 puncte) și pivotul Milos Komatina (14 puncte) au fost liderii bănățenilor la capitolul puncte. Coșgheterul partidei vine din tabăra campionilor, Miha Lapornik cu 18 puncte.

Clujenii se califică în finala Cupei României alături de CSM Oradea, finală care se va disputa marți, ora 19.

O parte din lotul timișorean va mai rămâne la Sfântu Gheorghe pentru prezența la All Star Gameul de miercuri. Diaz și Jeremic au fost votați de fani în echipa Nordului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ