FilmparaDE aduce în fața spectatorului timișorean „cel mai mare vis”

79

Dacă în rândurile ce vin este vorba despre fotbal ar trebui adusă în atenție o vorbă din terenul de sport: „echipa câștigătoare nu se schimbă”.
Adevăr simplu și la îndemâna oricui. Tot la fel lucrurile bune ce merg trebuie să funcționeze mai departe la fel. O inițiativă mai veche a Centrului Cultural German, în parteneriat cu librăria ceainărie Cărturești, de a aduce în fața publicului curios filme germane, continuă și în acest an neabătută. Chiar dacă spațiul nu este foarte mare cei ce vin la manifestarea FilmparaDE au motive să se simtă bine. Aici vin filme mai puțin cunoscute dar pline de simțire artistică și viață reală.

film paradeBazat pe povestea adevărată a lui Konrad Koch, profesor și pionier al fotbalului, filmul „Der ganz große Traum“ prezintă începuturile fotbalului în Germania și povestea unei clase de elevi care devine o echipă unită în momentul în care noul profesor le insuflă din entuziasmul său pentru fotbal. Filmul prezintă o epocă în care în școli dominau „disciplina și ordinea”, iar fotbalul era descris în presă ca fiind „boala englezească”.
Filmul va fi prezentat în limba germană cu subtitrare în limba engleză.
Seria de filme este organizată de Centrul Cultural German Timişoara în colaborare cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ