Filmarea de pe Facebook care i-a adus unei societăți timișorene o amendă de 50.000 de lei. Video

183

O societate din Timișoara a fost amendată cu zeci de mii de lei pentru că a încălcat legea mediului. Făptașii au fost prinși după ce, pe Facebook, a apărut o postare în care se vede cum o vidanjă deversează ape uzate direct pe câmp.

Filmarea a fost realizată în zona CET Sud, la ieșire din Timișoara. După ce au văzut imaginile, inspectorii de mediu au identificat făptașii. Nu a fost greu, din moment ce în filmare se vede și numărul de înmatriculare al mașinii.

”Urmare a postărilor apărute pe unele reţele de socializare, ce conțin un material video în care o vidanjă descarcă necontrolat ape uzate, comisarii GNM din cadrul Comisariatului Judeţean Timiş s-au autosesizat şi au deschis o anchetă. Întrucât proprietarul vidanjei a fost identificat după numărul de înmatriculare al acesteia, imediat, s-a dispus un control la sediul societăţii ce deţine aceasta autoutilitară. În urma controlului, comisarii GNM au ajuns la concluzia că pentru apele uzate menajere vidanjate nu s-a asigurat descărcarea controlată în stația de epurare a Municipiului Timișoara, cu asigurarea trasabilității și dovada îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate, acestea fiind descărcate – conform precizărilor reprezentanților societății – în căminele existente de-a lungul rețelei de canalizare municipală, aspect ce contravine prevederilor legale și actelor de reglementare/avizelor deținute pentru desfășurarea activității din punct de vedere al protecției mediului”, au transmis cei de la Garda de Mediu.

De asemenea, în zona indicată în postare (CET SUD), angajații societății au efectuat spălarea vidanjei (loc în care nu este nepermisă efectuarea acestor operațiuni) faptă care contravine prevederilor autorizației de mediu deținute.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei, conform legii. De asemenea, comisarii GNM – CJ Timiș au dispus măsuri de conformare și de interzicere a descărcării apelor uzate în afara stației de epurare autorizate în acest sens, cu asigurarea trasabilității și îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate vidanjate și descărcate.

Deversare ilegala a unei vidanje. Amenda de 50.000de lei din partea Garzii Nationale de Mediu

Urmare a postărilor apărute pe unele reţele de socializare, ce conțin un material video în care o vidanjă descarcă necontrolat ape uzate, comisarii GNM din cadrul Comisariatului Judeţean Timiş s-au autosesizat şi au deschis o anchetă.
Întrucât proprietarul vidanjei a fost identificat după numărul de înmatriculare al acesteia, imediat, s-a dispus un control la sediul societăţii ce deţine aceasta autoutilitară.
În urma controlului, comisarii GNM au ajuns la concluzia că pentru apele uzate menajere vidanjate nu s-a asigurat descărcarea controlată în stația de epurare a Municipiului Timișoara, cu asigurarea trasabilității și dovada îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate, acestea fiind descărcate – conform precizărilor reprezentanților societății – în căminele existente de-a lungul rețelei de canalizare municipală, aspect ce contravine prevederilor legale și actelor de reglementare/avizelor deținute pentru desfășurarea activității din punct de vedere al protecției mediului. De asemenea, în zona indicată în postare (CET SUD), angajații societății au efectuat spălarea vidanjei (loc în care nu este nepermisă efectuarea acestor operațiuni) faptă care contravine prevederilor autorizației de mediu deținute.
Având în vedere cele mai sus menționate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 50.000 lei, conform legii. De asemenea, comisarii GNM – CJ Timiș au dispus măsuri de conformare și de interzicere a descărcării apelor uzate în afara stației de epurare autorizate în acest sens, cu asigurarea trasabilității și îndeplinirii condițiilor de calitate a apelor uzate vidanjate și descărcate.
Mulţumim, pe această cale, cetățeanului care a înregistrat incidentul, precum şi celor ce au distribuit materialul!
Aviz celor tentaţi să fenteze legea: oriunde poate fi cineva care vă poate surprinde şi înregistra! Iar dacă este implicat şi un automobil, lucrurile devin foarte simple. Nu ne ia mai mult de o zi să ajungem la făptaş!
P.S Felicitări colegilor de la Comisariatul Gărzii de Mediu Timişoara pentru rapiditatea cu care au rezolvat cazul!

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Miercuri, 12 Septembrie 2018

1 COMENTARIU

  1. […] În urma controlului, comisarii GNM au ajuns la concluzia că pentru apele uzate menajere vidanjate nu s-a asigurat descărcarea controlată în staţia de epurare a Municipiului Timişoara, cu asigurarea trasabilităţii şi dovada îndeplinirii condiţiilor de calitate a apelor uzate, acestea fiind descărcate – conform precizărilor reprezentanţilor societăţii – în căminele existente de-a lungul reţelei de canalizare municipală, aspect ce contravine prevederilor legale şi actelor de reglementare/avizelor deţinute pentru desfăşurarea activităţii din punct de vedere al protecţiei mediului”, au transmis cei de la Garda de Mediu, scrie banatulazi.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ