Fetiță în agonie după ce trei servețele umede au fost uitate în corpul ei, după ce s-a născut

709

O fetiţă a fost lăsată în agonie timp de trei luni, după ce o asistentă medicală a lăsat şerveţele umede chirurgicale în interiorul copilului, după naştere.

Asistența a introdus șervețele în copil pentru a opri sângerarea postnatală, apoi a uitat să le îndepărteze înainte ca fetița să fie luată acasă de părinți.

Cazul teribil din Rusia s-a transformat într-o adevărată tragedie inclusiv pentru membrii familiei, care au ajuns să fie acuzaţi în mod eronat de rele tratamente şi chiar de abuz împotriva minorului.

Mama a trei copii, Tatiana Sibasova, a spus că fiica ei era mereu în durere mai ales când urina, avea adesea o stare proastă și plângea foarte mult. Apoi copilul a început să miroasă rău, dar a durat trei luni înainte ca motivul să fie descoperit.

La două luni după ce s-a născut fetița, mama a observat ceva în neregulă şi a mers la doctor cu bebeluşul unde medicul ginecolog a găsit unul dintre şerveţele şi a diagnosticat-o cu o inflamație severă a zonei genitale.

Problemele au persistat însă și o lună mai târziu a fost găsit şi al doilea şerveţel chirurgical în interiorul copilului. Copilul a fost externat, dar problema a continuat și, ulterior, a fost descoperit chiar şi un al treilea şerveţel chirurgical, scos cu ajutorul unei anestezii generale.

Himenul fetei a fost distrus, au declarat doctorii. Poliția a fost chemată și familia a căzut sub suspiciune.

A fost deschis un caz penal în care părinții, o mătușă și o soră erau suspectați de „acțiuni violente de caracter sexual” împotriva unui minor, o infracțiune care poate duce la 20 de ani de închisoare.

„Familia a trecut prin iad. Atât tatăl, cât şi mama, mătura şi sora mai mare au fost supectaţi de rele tratamente. Sora acesteia a fost întrebată dacă s-a jucat cumva de-a doctorul cu bebeluşul. A fost bănuită şi mătuşa, care recent şi-a pierdut un copil”, a declarat avocatul lor Anastasiya Kopteeva.

“Au fost mai multe interogări, iar familia noastră a fost considerată suspectă” a povestit Tatiana, mama copilei, printre lacrimi.

Femeia a fost de asemenea întrebată dacă nu cumva soţul ei le-ar fi abuzat pe cele două fetiţe.

În urma cercetărilor însă, oamenii legii au ajuns la concluzia că şerveţelele găsite în interiorul bebeluşului erau de tip chirurgical, şerveţele care doar în spital se pot găsi.

Astfel, anchetatorii au dat de urmele asistentei vinovate cu adevărat de toată situaţia şi de tragedia prin care a trecut o intreagă familie.

Lyudmila Cherkasova a recunoscut că era speriată că îşi va pierde locul de muncă şi i-a fost frică să recunoască mai devreme. Medicii le-au spus anchetatorilor că sângerarea este frecventă la fete nou-născuțe, dar nu necesită introducerea unor șervețele chirurgicale pentru estomparea sângerării.

Conform Mirror, asistenta medicală este acum acuzată de neglijență medicală pentru provocarea rănilor cumplite unui bebeluş. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la patru luni de închisoare.

“Vreau să fie concediată şi băgată în închisoare. Nu şi-a pierdut locul de muncă, ea râde şi glumeşte în timpul procesului. Cer dreptate” a mai spus mama fetiţei.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ