Fete de argint pentru Dumbrăvița!

147

Dumbrăvița are din nou cu ce să se mândrească pe linie sportiva; fetele secției de tenis de masă au adus încă o medalie europeană. Adina Diaconu și Andreea Dragoman au cucerit marți seara titlul de vicecampioane continentale în proba pe echipe a junioarelor.

Campionatul European de tenis de masă pentru juniori și cadeți de la Guimaraes (Portugalia) a adus deja primele medalii pentru delegația României. Cea mai importantă dintre ele, cea de argint, vine de la jucătoarele de la ACS Dumbrăvița, Adina Diaconu și Andreea Dragoman. Cele două alături de Tania Plăian au cucerit titlul de vicecampioane europene în proba pe echipe. Tricolorele au ratat șansa de a câștiga titlul european pentru a treia oară la rând după o finală pe muchie de cuțit cu Rusia, pierdută cu 0-3 însă fiecare partidă s-a decis în set decisiv.

Adina Diaconu a pierdut primul joc al finalei, 2-3 în fața Anastasiei Kolish, iar în meciul doi Dragoman a cedat în fața lui Maria Tailakova cu 2-3. A venit apoi rândul Taniei Plăian să o înfrunte pe Kristina Kazanțeva. Românca a pierdut tot în set decisiv, 2-3, și titlul european a ajuns în posesia Rusiei.

Fetele Dumbrăviței își pot mări numărul medaliilor în zilele viitoare. Joi încep meciurile de pe tabloul de dublu feminin, iar Dragoman și Diaconu sunt principalele favorite ale competiție. O zi mai târziu va demara și întrecere individuală, unde Adina pleacă de asemenea din poziția cuvenită capului de serie numărul 1. Adina Diaconu este aproape să doboare un record incredibil în tenisul de masă și să devină cea mai titrată jucătoare din întreaga istorie a Europenelor de juniori. Slătineanca legitimată la Dumbrăvița este campioană europeană la individual în ultimii patru ani, la cadete (2013 și 2014) și junioare (2015 și 2016). Cu al cincilea titlu Diaconu ar deveni cea mai galonată junioară europeană.

În competiția băieților, echipa României s-a oprit în semifinale și s-a mulțumit cu medalia de bronz. Băieții au fost învinși de Germania cu 2-3 în meciul pentru calificarea în marea finală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ