Festivalul anului – „Bagheta lui Merlin” prinde viață!

171

A mai rămas doar o zi până când imnul Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin” se va auzi pentru a treia oară. O nouă ediție va începe duminică, 30 septembrie 2018, cu un eveniment stradal care se va desfășura în Piața Victoriei, de la ora 12:00, când toți timișorenii sunt invitați, de la mic la mare, la un spectacol cu multe surprize speciale, urmat de o paradă a păpușilor spre zona Sinaia, acolo unde se află sala de spectacol a Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”.

Pentru cine nu ajunge în centru, Teatrul „Merlin” prezintă și la sediu, ca în fiecare duminică, două spectacole. De la ora 13:30, puteți vedea Ariciul, iar de la ora 18:30, Făt- Frumos din Lacrimă, propuneri ale teatrului gazdă. Programul complet al întregului festival se găsește alăturat.

Propunerile din acest an sunt foarte atractive: 16 trupe de teatru, 4 țări participante: România, Italia, Ungaria, Republica Moldova, 2 spectacole în aer liber: Povestea Porcului și Suflet românesc. Balada Meșterului Manole, spectacol premieră al Teatrului „Merlin” cu ocazia Centenarului Marii Uniri care are intrare liberă.

Nu lipsesc nici alte activități și evenimente: 2 concerte, Oigăn plays Dylan și My Musical fairy tales – Cari Tibor Project, 2 vernisaje – o expoziție de pictură, avându-i autori pe Regina Damian și Bajko Attila și o expoziție de fotografie semnată Alin Zelenco, o lansare de carte a doamnei Violeta Tipa, din Republica Moldova. Pentru copii, dar și pentru actorii profesioniști participanți la festival au fost pregătite două ateliere: de construcție personaje-păpuși și de mânuire.

Se pot alege din zecile de titluri prezente în program atât spectacole pentru copii foarte mici: Capra cu trei iezi, Cenușăreasa, Punguța cu doi bani, Mica Sirenă, Prințesa și Broscoiul, Povestea porcului, Cartea cu Apolodor, Nemaipovestita Scufiță Roșie, Crăiasa zăpezii, cât și pentru cei mai măricei: Poveste despre Hansel și Gretel, Strada cu îngeri, Harap Alb, Vrăjitorul din Oz.

Pentru tineri, oferta de spectacole excepționale este mare: Regele moare și Migraaaanți, prezentate de Teatrul de Animație Tăndărică, București, Pantofii Roșii, spectacolul Teatrului „Merlin” și Doamna de la Porto Pim, superbul spectacol al companiei de teatru Gioco Vita, Italia.

Spectacolul Doi pinguini mici se va juca în limba maghiară, iar Doamna de la Porto Prim în limba italiană, cu supratitrare în limba română.

Festivalul international de Animație „Sub bagheta lui Merlin”, susținut de Consiliul Județean Timiș, este un prilej extraordinar pentru copii și tineri să vadă spectacole noi, de mare valoare artistică, multe dintre ele fiind premiate la alte festivaluri, prilej pentru profesioniști de întâlnire și schimb de experiență, prilej pentru întreaga familie de a petrece timp de calitate.

Copiii de toate vârstele sunt așteptați ca, timp de o săptămână, să meargă la teatru. Acum este foarte ușor, mai ales că biletele se pot achiziționa și online. Cu siguranță, oricine va regăsi acolo o poveste, magie și ceva din puritatea unui sentiment uitat.

Teatrul „Merlin” așteaptă curioșii cu drag între 30 septembrie și 7 octombrie 2018, pentru că fiecare copil merită un dar special.

Festivalul Internațional de Animație „SUB BAGHETA LUI MERLIN” ediția a III-a la Timișoara între 30 septembrie – 7 octombrie 2018

Duminică, 30 septembrie 2018
12:00 – în Piața Victoriei Spectacol stradal și parada păpușilor spre casa lui Merlin
13:30 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” ARICIUL (3+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, 50 min.
18:00 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Vernisajul expoziției de pictură Regina Damian și Bajko Attila
18:30 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” FĂT FRUMOS DIN LACRIMĂ (6+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, 60 min.

Luni, 1 octombrie 2018
10:30 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”
DOI PINGUINI MICI (4+), Teatrul de Păpuși „Kövér Béla“, Szeged, Ungaria, 50 min. (spectacol în limba maghiară)
11:30 – la Casa Tineretului CAPRA CU TREI IEZI (4+), Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Alba Iulia, 50 min.
18:00 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Vernisajul expoziției de fotografie Alin Zelenco
18:30 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” REGELE MOARE (16+), Teatrul de Animație „Țăndărică”, București, 60 min.

Marți, 2 octombrie 2018
10:00 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” CEI TREI MUSCHETARI (4+), Teatrul pentru Copii „Arlechino”, Brașov, 55 min.
17:00 – la Casa Tineretului PRINȚESA ȘI BROSCOIUL (4+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”, Constanța, 50 min.
18:30 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” MIGRAAAANȚI (16+), Teatrul de Animație „Țăndărică”, București, 60 min.

Miercuri, 3 octombrie 2018
10:00 – la Casa Tineretului POVESTE DESPRE HANSEL ȘI GRETEL (family), Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, Craiova, 45 min.
17:00 – la Casa Tineretului MICA SIRENĂ (3+), Teatrul de Păpuși „Gulliver“, Galați, 50 min.
20:00 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” PANTOFII ROȘII (14+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, 70 min.

Joi, 4 octombrie 2018
10:30 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” CENUȘĂREASA (3+), Teatrul „Regina Maria”, Oradea, Trupa „Arcadia”, 50 min.
12:00 – la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Sala Studio CRĂIASA ZĂPEZII (family), Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Timișoara, 75 min.
13:30 – în Parcul Alpinet, Podul Traian POVESTEA PORCULUI (4+), Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Arad, Trupa Marionete, 50 min.
18:00 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” CARTEA CU APOLODOR (4+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, 75 min.

Vineri, 5 octombrie 2018
11:00 – la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Sala Mare STRADA CU ÎNGERI (5+), Teatrul de Păpuși „Puck”, Cluj-Napoca, 55 min.
18:30 – la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Sala Mare HARAP ALB (11+), Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, Chișinău, Republica Moldova, 90 min.
20:30 – în Curtea interioară a Bastionului „Maria Theresia” SUFLET ROMÂNESC. BALADA MEȘTERULUI MANOLE (family) – spectacol al Teatrului pentru Copii și Tineret „Merlin”, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, 75 min.

Sâmbătă, 6 octombrie 2018
10:00 – la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Sala Mare VRĂJITORUL DIN OZ (5+), Teatrul pentru Copii „Imaginario”, Ploiești, 55 min.
17:00 – la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Sala Mare NEMAIPOVESTITA SCUFIȚĂ ROȘIE (4+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”, Tg. Mureș, 55 min.
19:00 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” OIGĂN PLAYS DYLAN – concert

Duminică, 7 octombrie 2018
11:00 și 12:30 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” PUNGUȚA CU DOI BANI (3+), Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin”, 50 min.
17:00 – la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, Sala Mare DOAMNA DE LA PORTO PIM (16+), Compania de Teatru „Gioco Vita”, Italia, 70 min (spectacol în limba italiană cu supratitrare în limba română)
19:00 – la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” MY MUSICAL FAIRY TALES – Cari Tibor Project
Decernarea premiilor și închiderea festivalului

LĂSAȚI UN MESAJ