Anchetă la o școală din vestul țării! De ce este acuzată învățătoarea

909

Inspectoratul Şcolar Arad începe luni o anchetă la o unitate de învăţământ din oraş, după ce părinţii unor elevi înscrişi în clasa întâi au depus memorii prin care solicită schimbarea învăţătoarei, pe motiv că îi învaţă pe copii cântece religioase şi nu îi lasă să meargă la toaletă în timpul orelor.

Inspectorul şcolar general al judeţului Arad, Anca Stoenescu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că o echipă de control a instituţiei se va deplasa, începând de luni, la Şcoala Generală “Caius Iacob” din oraşul Arad, pentru a verifica activitatea unei învăţătoare care predă la clasa I Step by Step.

Asta după ce 19 din cei 25 de părinţi ai elevilor înscrişi în clasa respectivă au redactat memorii pe care le-au depus la conducerea unităţii de învăţământ, dar şi la sediul Inspectoratului Şcolar Arad, prin care solicită schimbarea învăţătoarei, din cauza comportamentului său. Concret, părinţii spun că dascălul nu îi lasă pe elevi să mănânce sau să bea apă în timpul orelor şi nici să meargă la toaletă, aceste activităţi fiind posibile doar în timpul pauzelor. De asemenea, învăţătoarea este acuzată de părinţi că i-a învăţat cântece religioase.

“În această săptămână, am avut discuţii atât cu conducerea şcolii, cât şi cu părinţii nemulţumiţi de doamna învăţătoare, care e titular pe post. Din punct de vedere legal, are tot dreptul să ocupe acea funcţie în şcoală. Părinţii s-au plâns că nu este comunicativă şi că în primele săptămâni de şcoală i-a învăţat pe elevi să cânte melodii religioase. De asemenea, părinţii mi-au spus că în prima săptămână i-a lăsat pe elevi să meargă la toaletă doar în timpul pauzei, nu în timpul orelor, şi să bea apă şi să mănânce sandwich-ul de acasă doar în pauze”, a declarat Anca Stoenescu.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Arad, învăţătoarea de care părinţii sunt nemulţumiţi are aproximativ 50 de ani şi predă de mai mulţi ani. În ultimii doi ani, învăţătoarea şi-a întrerupt activitatea, fiind plecată în străinătate.

“Începând de luni, o echipă de control a Inspectoratului Şcolar va merge în unitatea de învăţământ pentru a monitoriza activitatea învăţătoarei. De la şcoala la care a predat înainte de a pleca în străinătate are doar referinţe bune. După ce se va finaliza controlul, voi prezenta un raport cu privire la situaţia de acolo. Eu voi avea personal discuţii cu elevii, iar personal am vorbit şi cu părinţii”, a precizat Anca Stoenescu.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ