Festival de 4 ore pentru artiștii străzilor Timișoarei

83
În centrul vechi al Timișoarei au început să apară tot mai mulți cântăreți stradali. Cum aceștia nu prea au ocazia să performeze pe marile scene ale festivalurilor, autoritățile le organizează propriul eveniment. Timp de 4 ore, artiștii stradali vor cânta în Piața Libertății.
”Sunt mulți oameni talentați care nu au avut șansa de a cânta pe o scenă. Sunt artiști ai străzii, care împărtășesc din bucuria sufletului lor cântându-le celorlalți. Nimic nu poate fi mai minunat decât că turiștii și locuitorii Timișoarei să simtă aerul boem al micii Viene ascultând sunetul unei viori în plin zgomot cotidian. Și nimic nu poate fi mai înălțător decât să asculți cântece devenite nemuritoare și grație acestor oameni. Surprindem zâmbete pe chipurile lor, chiar dacă cantă în frig, ori în soare. O fac cu bucurie, pentru că e un mod de viață asumat. Ei nu cerșesc atenție, ci te fac să iubești artă. Vom simți și noi bucuria de a-i răsplăti, având unica șansă de a-i vedea pe toți, în același timp, în același loc”, a anunțat Primăria Timișoara.
Vineri, 11 octombrie, începând cu ora 17.00, în Piața Libertății, 13 artiști ai străzii ne vor încălzi sufletele. Muzica clasică, folk, rock ori folclorul vor răsuna preț de 4 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ