Femeie moartă pe masa de operație, la maternitate, după anestezia generală

8496

Caz dramatic la Maternitatea Braşov. O femeie de 46 de ani a murit chiar pe  masa de operaţie din cauza unui şoc anafilactic. Acesta ar fi fost declanşat de anestezie, medicii nemaiputând s-o salveze în ciuda manevrelor de resuscitare.

Pacienta de 46 de ani se internase la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Braşov pentru o afecţiune ginecologică.

În 8 ianuarie, femeia a murit în blocul operator înainte de intervenţia chirurgicală, la scurt timp după ce i s-a făcut anestezia generală. Cadrele medicale se apară şi spun că au respectat procedurile.

Valeria Badea, purtătorul de cuvânt al Maternităţii, a delarat la Antena 3 că toate manevrele au fost făcute conform protocoalelor.

„Pacienta era internată pentru o afecţiune ginecologică. Înainte de operaţie, după ce s-a început anestezia generală, a intervenit acest incident. S-a întâmplat în sala de operaţie, cu toată reanimarea prezentă, cu toate manevrele făcute conform protocoalelor.

Se presupune că ar fi fost un şoc anafilatic la o substanţă anestezică, un caz foarte rar care începe cu stop cardiac ce nu a reacţionat la nicio manevră de reanimare.

Este un accident, am inteles foarte rar, unul la zece se întâmplă, din nefericire…”, a declarat reprezentantul Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Braşov.

În cauză se efectuează cercetari sub aspectul savârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Cadavrul a fost ridicat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Braşov, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

sursa – observator.tv

1 COMENTARIU

  1. Un caz la 10 il numesc ei rar?? Asta e epidemie. Daca ar fi asa des, de ce nu se fac analize speciale inainte? Sa recunoastem ca in colonia Romanica, nu se acorda atentia cuvenita unei vieti

LĂSAȚI UN MESAJ